Χανιά | Λύθηκε το πρόβλημα του μικρού Προκόπη – Προσέλαβαν εκπαιδευτικό για το Νηπιαγωγείο Καντάνου

χανιά-λύθηκε-το-πρόβλημα-του-μικρού-πρ-1117088

Αίσια έκβαση, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος από το zarpanews.gr, αλλά και χάρη στην ευαισθητοποίηση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, είχε η υπόθεση του μικρού Προκόπη που είχε επιτακτική ανάγκη την παράλληλη στήριξη στο Νηπιαγωγείο Καντάνου όπου φοιτά, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ακοή (δείτε ΕΔΩ).

Το πρόβλημα ήταν ότι η εκπαιδευτικός που είχε προσληφθεί για την παράλληλη στήριξη, ήταν με τρίμηνη σύμβαση και όταν αυτή έληξε το παιδί έμεινε χωρίς στήριξη, με κίνδυνο να μείνει στάσιμο στο νηπιαγωγείο.

Όμως, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και μετά από επικοινωνία της μητέρας του παιδιού με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη, η υπηρεσία προχώρησε άμεσα σε ειδική προκήρυξη για την παράλληλη στήριξη στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο:

«Δεν αφήσαμε έτσι το θέμα, έγιναν άμεσα οι διαδικασίες από εμάς και από το υπουργείο και με χαρά μπορώ να σας πω ότι καλύφθηκε η θέση, από την ίδια μάλιστα εκπαιδευτικό, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», δήλωσε στο zarpanews.gr η κα Ψαρουδάκη.

«Για το παιδί ήταν μεγάλη βοήθεια και τώρα που το έμαθε, είναι καταχαρούμενο», είπε στο zarpanews.gr η μητέρα του Προκόπη.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή, η κα Ψαρουδάκη έκανε γνωστό ακόμα, ότι και στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Βουβά, στα Σφακιά, με τη διαχείριση που έκανε η Δ/νση Α’/θμιας Εκπαίδευσης, έγινε εφικτό να παραμείνουν ως το τέλος της χρονιάς ένας δάσκαλος Αγγλικών και μια νηπιαγωγός που αρχικά είχαν προσληφθεί για τρεις μήνες ως αναπληρωτές άλλων εκπαιδευτικών που είχαν πάρει άδεια covid.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι επέδειξαν ευαισθησία εκεί που αναμφισβήτητα χρειαζόταν.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Λύθηκε το πρόβλημα του μικρού Προκόπη – Προσέλαβαν εκπαιδευτικό για το Νηπιαγωγείο Καντάνου

  1. «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι επέδειξαν ευαισθησία εκεί που αναμφισβήτητα χρειαζόταν.»

    Ευαισθησία;;;; Οι αρμόδιοι έκαναν… Αυτό για το οποίο είναι αρμόδιοι, μόνο που το έκαναν μετά από τόσους μήνες!!!! Θα τους πούμε και μπράβο λοιπόν;!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook