Χανιά | Λύνεται το ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου επιλύεται πλέον το ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, το οποίο προέκυψε μετά την άρνηση της συμμετοχής της μείζονος αντιπολίτευσης σε δύο συνεχόμενα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Ο δήμος Κισάμου ενημερώνει ότι στην νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ75/ 30-03-2020 και συγκεκριμένα στο άρθρο 43, παρ. 1 αναφέρεται ότι: «Έως τις 31η Μαΐου 2020, η δια περιφοράς σύγκληση των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων είναι δυνατή με τη συμμετοχή του ενός δευτέρου (1/2) των μελών του οικείου συμβουλίου».

Όπως γίνεται αντιληπτό, επιλύεται πλέον το ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, το οποίο προέκυψε μετά την άρνηση της συμμετοχής της μείζονος αντιπολίτευσης σε δύο συνεχόμενα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια (απαιτούνταν η συμμετοχή 2/3 των μελών και η συγκεκριμένη παράταξη έχει 11 από τα 27 μέλη).
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, για την νομοθετική επίλυση του θέματος, το οποίο ήταν σε γνώση τους, από 23/3/2020 (επόμενη ημέρα του 1ου Συμβουλίου).

Σημειώνεται, πως μετά την επιστολή την οποία απέστειλε η μείζονα αντιπολίτευση στο Υπουργείο Εσωτερικών για το εν λόγω θέμα και η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, είναι σαφές ότι αξιολογήθηκαν αρνητικά τα επιχειρήματά της.

Σε κάθε περίπτωση, είναι λυπηρό να χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για το αυτονόητο εν μέσω κρίσης. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν ανάλογα φαινόμενα και αλλού.
Το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν για αυτή την περίοδο κρίσης και προχωρούμε σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν (εξασφάλιση λειτουργίας υπηρεσιών, μέτρα ελάφρυνσης επιχειρήσεων & δημοτών κ.α.), πάντα σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κρήτης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αύριο θα εκδοθεί νέα πρόσκληση για δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο με τα παλιά και νέα θέματα, ενώ προφανώς θα ακολουθήσουν και νέα Συμβούλια, που θα αφορούν μόνο απαραίτητα ζητήματα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ