Χανιά | Λήγουν οι προθεσμίες για τις Ειδικές Άδειες Αλιείας έτους 2020

χανιά-λήγουν-οι-προθεσμίες-για-τις-ειδ-849583

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Υπενθυμίζουμε στους επαγγελματίες αλιείς του Νομού μας, ότι σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία και τις αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις στις 31 Οκτωβρίου 2019 λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις των παρακάτω Ειδικών Αδειών Αλιείας έτους 2020:

Α) Αιτήσεις με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής Υποβολής μέσω ΟΣΠΑ :

• Ειδική άδεια αλιείας ξιφία – μακρύπτερου τόνου

• Ειδική άδεια αλιείας για την αλιεία με το εργαλείο τράτα βυθού (ΟΤΒ) στα πλαίσια του Σχεδίου Διαχείρισης αλιείας (μηχανότρατα)

• Ειδική άδεια Αλιείας στα πλαίσια του Σχεδίου Διαχείρισης αλιείας μικρών πελαγικών ειδών γαύρου (Engraulis encrasicolus) και σαρδέλας (Sardina pilchardus) που διενεργείται με το αλιευτικό εργαλείο γρι γρι – PS

Για τις παραπάνω άδειες ο ενδιαφερόμενος πλοιοκτήτης επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης της Αλιευτικής Δραστηριότητας (ΟΣΠΑ), μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Η αίτηση του πλοιοκτήτη μπορεί να υποβληθεί για λογαριασμό του από τον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ της Π.Ε., με την προσκόμιση εξουσιοδότησης.

Στην περίπτωση συμπλοιοκτησίας, η αίτηση υποβάλλεται με τη συγκατάθεση όλων των συμπλοιοκτητών.

Β) Αιτήσεις οι οποίες υποβάλλονται μόνο στο Τμήμα Αλιείας της Π.Ε:

• Ειδική Άδεια αλίευσης για την αλιεία των ειδών: γαρίδα κόκκινη (Aristaeomorpha foliacea) και γαρίδα γαλαζοκόκκινη (Aristeus antennatus).

• Ειδική άδεια αλιείας με το εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB) στα πλαίσια το Ειδικού σχεδίου διαχείρισης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων εως 31 Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά διαβιβάζονται για σύμφωνη γνώμη στην Γενική Δ/νση Αλιείας του ΥπΑΑΤ.

• Επίσης οι αλιείς που δραστηριοποιούνται στην αλιεία αχινών, συμιακής γαρίδας και Ολοθούριων, υποχρεούνται να διαθέτουν Ειδική άδεια αλιείας για τα παραπάνω είδη και μπορούν να προσέρχονται για κατάθεση αιτήσεων για ειδικές άδειες αλιείας. Όσοι αλιείς διέθεταν τα προηγούμενα έτη άδεια για αλιεία Ολοθούριων θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το Τμήμα Αλιείας για ενημέρωση σχετικά με τις νέες υποχρεώσεις τους.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αλιείς μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 2821346506-507, Fax: 2821346509, e-mail: [email protected]

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook