Χανιά | Απλήρωτοι θα μείνουν υπάλληλοι του ΔΟΚΟΙΠΠ – Τί έχει συμβεί

χανιά-απλήρωτοι-θα-μείνουν-υπάλληλοι-1617288

Δεν θα πληρωθούν ως τις 10 Φεβρουαρίου οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΔΟΚΟΙΠΠ του δήμου Χανίων, οι οποίοι κανονικά την εβδομάδα που ολοκληρώνεται θα έπρεπε να είχαν λάβει προκαταβολή μισθοδοσίας για τον επόμενο μήνα, ενημερώθηκαν όμως ότι αυτό δεν θα γίνει.

Αιτία είναι ότι δεν απεστάλη έγκαιρα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών το απαραίτητο αρχείο για να πραγματοποιηθούν οι καταβολές της μισθοδοσίας και που χωρίς αυτό καμία πληρωμή υπαλλήλου δεν είναι δυνατόν να συμβεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ, Στέλιο Βαλυράκη, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτή η διαδικασία, ούτε και να γίνει με καθυστέρηση, όπως ξεκαθάρισαν από την ΕΑΠ σε επικοινωνία που είχαν. Οι προθεσμίες είναι απόλυτες, ενώ ο νόμος δεν επιτρέπει και την καταβολή μισθού από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Έτσι, οι μόνιμοι υπάλληλοι του οργανισμού θα πρέπει να περιμένουν δύο εβδομάδες ακόμα για να πληρωθούν.

Τα χρήματα αυτά δεν χάνονται και θα καταβληθούν στις 10 Φεβρουαρίου μαζί με την κανονική μισθοδοσία, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί από τους εργαζόμενους θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, η διοίκηση θα σταθεί δίπλα σε όσους το χρειαστούν, ενώ και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Απλήρωτοι θα μείνουν υπάλληλοι του ΔΟΚΟΙΠΠ – Τί έχει συμβεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook