Χανιά | Λεφτά για έργα εξασφάλισε η ΔΕΥΑΒΑ – Θα αλλάξει σωλήνες σε πέντε χωριά

χανιά-λεφτά-για-έργα-εξασφάλισε-η-δευα-1567371

Η ΔΕΥΑΒΑ και ο Δήμος Πλατανιά εξασφάλισαν χρηματοδότηση ύψους 197.950€ για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και την ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας αλλά και την προστασία της  δημόσιας υγείας σε μεμονωμένους οικισμούς των ΔΕ Κολυμβαρίου και Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πολλαπλά προβλήματα διαρροών λόγω παλαιότητας δικτύων.

Με την ανωτέρω χρηματοδότηση, που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα των συχνών βλαβών, των διαρροών και εμφράξεων σε υδραυλικά δίκτυα των ΔΕ Κολυμβαρίου και ΔΕ Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά καθώς, λόγω παλαιότητας, υπάρχουν διαβρώσεις και διαρροές οι οποίες παρά τις συνεχείς επισκευές υφίσταται νέες βλάβες.

Οι περιοχές αυτές είναι οι ακόλουθες:

Α) Στον οικισμό Καλλιθέας (Δημοτική ενότητα Βουκολιών) συνολικού μήκους 320 μέτρα.

Β) Στην αντικατάσταση δικτύων εντός Βουκολιών (παλαιό κτηνιατρείο) συνολικού μήκους 300 μέτρα.

Γ) Στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στον οικισμό Νιο Χωριό (Μουριζιανά) (Δημοτική ενότητα Βουκολιών) συνολικού μήκους 400 μέτρα.

Δ) Στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στον οικισμό Βουβών (Δημοτική ενότητα Κολυμβαρίου) προς Σπηλιά συνολικού μήκους 300 μέτρα.

Ε) Στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στον οικισμό Ραβδούχα (Δημοτική ενότητα Κολυμβαρίου) συνολικού μήκους 215 μέτρα.

Όπως δήλωσε  ο κ. Μαυρογένης Ευτύχης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, “η ΔΕΥΑΒΑ προσπαθεί να εκμεταλλεύεται κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να παράγει έργο μετρήσιμο για τον Δημότη του Πλατανιά και να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των Προέδρων  των Τοπικών Συμβουλίων, παρά την δύσκολη συγκυρία του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Οι επεμβάσεις έχουν σκοπό και στόχο την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, την αξιοπιστία, την  υγιεινή και την ασφάλεια του παρεχόμενου πόσιμου νερού στους δημότες”.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook