Χανιά | Λαϊκό φροντιστήριο μέσω διαδικτύου από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Δείτε το πρόγραμμα

χανιά-λαϊκό-φροντιστήριο-μέσω-διαδικ-1145725

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων παίρνει την πρωτοβουλία δημιουργίας λαϊκού φροντιστηρίου αρχικά διαδικτυακά και με το πέρας της καραντίνας δια ζώσης. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίχθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη να καλυφθούν κενά που η κυβέρνηση δε θέλησε να καλύψει το προηγούμενο διάστημα. Στην προκειμένη κενά στον τομέα της εκπαίδευσης.

Βλέπουμε ότι κανένα μέτρο δεν πάρθηκε ικανό να μας προστατέψει από το αναμενόμενο δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Τα κενά σε προσωπικό είναι τεράστια, μόνο στο νοσοκομείο των Χανίων ανέρχονται σε 30%. Κρατούν τα σχολεία κλειστά χωρίς να λαμβάνουν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού.

Στο Δήμο Χανίων υπάρχουν 18000 μαθητές και έχουν εξασφαλιστεί μόνο 1060 tablets μέχρι στιγμής, ενώ ταυτόχρονα η τηλεκπαίδευση παραβιάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, τη γνωστική τους κατάσταση και τα απομονώνει. Οι εργαζόμενοι από την άλλη, ακόμα περιμένουν τα επιδόματα αναστολής ενώ κόβουν τα εποχικά σε κλάδους που ρημάχτηκαν λόγω καραντίνας.

Για τους πολλούς λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά για τους μεγαλοξενοδόχους και τις αεροπορικές εταιρίες βρίσκουν να χαρίσουν εκατομμύρια. Στον αντίποδα όλων αυτών, βρίσκεται το οργανωμένο κίνημα, τα ταξικά σωματεία που αγωνίζονται καθημερινά και θα συνεχίσουν και μετά την καραντίνα. Η οργάνωση στα συνδικάτα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το όπλο μας μπροστά στις δυσκολίες. Η απάντηση ήρθε με την επιτυχημένη απεργία της 26ης Νοέμβρη μετά από κάλεσμα εκατοντάδων Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε συναδέλφους μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς να γνωστοποιήσουν στα μέλη τους αυτή τη δράση και να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Καλούμε τους εποχικά εργαζόμενους και όλους που επλήγησαν να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν. Καμιά οικογένεια χωρίς βοήθεια, κανένας μαθητής μόνος του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook