Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτοικοι και φορείς να επιβάλουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΣΜΑ στον Αποκόρωνα

χανιά-λαϊκή-συσπείρωση-κάτοικοι-και-φ-1101840

Κάλεσμα στους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής με τον αγώνα τους να επιβάλουν την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που απέρριψε ως ακατάλληλο για δημιουργία ΣΜΑ τον συγκεκριμένο χώρο στον Τσιβαρά και να αναζητηθεί άλλος κατάλληλος χώρος, απευθύνει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Αποκόρωνα, με αφορμή την προσφυγή του δημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη για να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Δημο6ικού Συμβουλίου της περιοχής.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αποκορώνου:

Με έκπληξη είδαμε πρωτοχρονιάτικα την ανακοίνωση του κ. Δημάρχου, με την οποία ενημερώνει ότι υπέβαλε  προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ 189/2020 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΑ. Και ενώ έμπρακτα αμφισβητεί τη βούληση της  πλειοψηφίας των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, με την οποία είχε και ο ίδιος συνταχθεί στα πρόσφατο παρελθόν, προχώρησε σε μια «βαθυστόχαστη» πολιτική ανάλυση, εγκαλώντας όσους είχαν άλλη πρόταση για «ατολμία» και «αδυναμία» τάχα «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων». Και δε σταματά εκεί, αλλά συνεχίζει ασυγκράτητος, αναγορεύοντας τον εαυτό του, όπως κάθε «ταπεινόφρων» πολιτικός άνδρας με αυτογνωσία, σε «θεματοφύλακα» του κύρους και της χρηστής διοίκησης.

Να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, επίσημα και επανειλημμένα, έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα χωροθέτησης και λειτουργίας ΣΜΑ, ΑΛΛΑ με κριτήρια επιστημονικά που να διασφαλίζουν, το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό οικονομικό, κοινωνικό και περιβαντολλογικό κόστος. Ας μην επιμένει, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος λαϊκίστικα να διαφυλάσσει αποκλειστικά για τον εαυτό του αισθήματα ευθύνης που οι πράξεις του συχνά δεν  επιβεβαιώνουν.

Να δηλώσουμε, επίσης, ότι από το 2016 μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει παρθεί απόφαση χωροθέτησης ΣΜΑ στον Αποκόρωνα. Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε την ακαταλληλότητα του χώρου στον Τσιβαρά, γιατί η περιοχή είναι μακριά από την Εθνική Οδό με προβληματική οδική διασύνδεση αλλά και γιατί δημιουργεί περιβαλλοντολογικά και άλλα προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμαρχος προτείνει κάθε λίγο και λιγάκι άλλες διαδρομές για το επικαθήμενο όχημα  που θα μεταφέρει τα συμπιεσμένα απορρίμματα.

Αν εκ των υστέρων ο κ. Δήμαρχος φιλολογεί κατά το δοκούν και παρερμηνεύει απόφαση του ΔΣ είναι θέμα δικό του και μόνον. Η λογική της απόφασης και το τι λέει τεκμηριώνεται  και από τις ομιλίες των Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αποδείξαμε ότι η επιτροπή εξεύρεσης χώρου ΣΜΑ συστάθηκε για να θολώσει ο κ. Δήμαρχος  τα νερά.

Δεν περισσεύουν  λεφτά στις  λαϊκές  οικογένειες του δήμου μας, σε συνθήκες βαθιάς  οικονομικής  κρίσης, να πληρώνουν περισσότερα δημοτικά χαράτσια σε πετρέλαια, εργατοώρες, φθορές οχημάτων για να πηγαίνει  εκδρομή τα απορρίμματα ο κ. δήμαρχος. Να τα μεταφέρει στο δυτικό άκρο του δήμου  και συμπιεσμένα να επιστρέφουν στον κεντρικό Αποκόρωνα  και από εκεί να κατευθύνονται ξανά  δυτικά προς  Ακρωτήρι.

Οφείλουμε επίσης να δηλώσουμε, επειδή ο Δήμαρχος έχει χάσει την ψυχραιμία του  και προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ότι καλό είναι να βλέπουμε τον ίσκιο  μας προς το μεσημέρι κι όχι πρωί πρωί με τις ακτίνες του κυβερνώντος κόμματος. Το ποιοι αγαπούν τον τόπο τους, κρίνεται κάθε μέρα, από την πράξη  και από το ποιους υπηρετούν οι πολιτικές τους αποφάσεις. Η κοινωνία είναι ταξικά διαρθρωμένη  και δεν μπορεί να είμαστε και με το λαγό και με το σκύλο. Αυτήν την επιλογή  στην χωροθέτηση στήριξε με δήλωση του μόνο ο πρόεδρος των μεγαλοξενοδόχων και την καταδίκασαν όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής (πολιτιστικοί και αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι καταστηματαρχών κλπ).

Τώρα, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους νόμους του Καλλικράτη και του  Κλεισθένη, που είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, γιατί επιβάλλουν στους Δήμους ασφυκτικό έλεγχο και υποταγή, σε πολλά θέματα  στις εντολές των κυβερνήσεων, για να περάσει την άποψη του.

Καλούμε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής με τον αγώνα τους να επιβάλουν την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που απέρριψε ως ακατάλληλο για δημιουργία ΣΜΑ τον συγκεκριμένο χώρο στον Τσιβαρά και να αναζητηθεί άλλος κατάλληλος χώρος.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτοικοι και φορείς να επιβάλουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΣΜΑ στον Αποκόρωνα

  1. Ο κουκιανακης είναι ο χειρότερος δήμαρχος του νόμου Χανίων.
    Συνέχεια τσακώνεται, προκαλεί εντασεις, όλο φωτογραφίες, ανακοινώσεις, και από έργο αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.
    Ποια είναι τα προσόντα βάσει των οποίων τον ψήφισαν οι αποκορωνιωτες?
    Α ναι, τον έβγαλε η Αγία οικογένεια, κατά τα άλλα πληρεί στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να ηγηθεί ενός σύγχρονου Δήμου εν ετει 2020? Ψηφίζετε νεους ανθρώπους να αλλάξει το τοπίο στα Χανια και όχι φυτευτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook