Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση: Η Θέση του Δήμου Πλατανιά για ΒΟΑΚ : Με διόδια ή χωρίς διόδια;

χανιά-λαϊκή-συσπείρωση-η-θέση-του-δήμ-990780

Να απαιτήσει από την κυβέρνηση την κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια ζητά από την δημοτική αρχή του Πλατανιά με ανακοίνωση της παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου.

Παράλληλα σημειώνει μεταξύ άλλων «εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια εντατική προετοιμασία της κοινής γνώμης να αποδεχτεί αυτή τη λύση, τόσο με την επίκληση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όσο και με την πλύση εγκεφάλου για τη δήθεν αδυναμία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από πλευράς δημοσίου.»

Η Θέση του Δήμου Πλατανιά  για ΒΟΑΚ : Με διόδια ή χωρίς διόδια;

Προς τον κ. Δήμαρχο Μαλανδρακη Ιωάννη

Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ΒΟΑΚ με διόδια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια εντατική προετοιμασία της κοινής γνώμης να αποδεχτεί αυτή τη λύση, τόσο με την επίκληση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όσο και με την πλύση εγκεφάλου για τη δήθεν αδυναμία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από πλευράς δημοσίου.

Αυτή η «αδυναμία» του δημοσίου ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυρίαρχες δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για να συσκοτίσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ τους, δηλαδή να μη διαθέτουν πλέον το κρατικό χρήμα για δημόσια έργα που θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, αλλά για να «προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια», ή αλλιώς να τους εξασφαλίσουν πρόσθετα και σίγουρα κέρδη.

Σε αυτή την μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης, πήραν ενεργό μέρος στελέχη και παρατάξεις και της τοπικής διοίκησης . Από τη μια διατύπωναν προτάσεις δανεισμού από διάφορες πηγές και με διάφορους όρους, αποδεχόμενοι το πρόσχημα της δήθεν αδυναμίας του δημοσίου και από την άλλη δεν έπαιρναν καθαρή θέση αν συμφωνούν ή όχι με τα διόδια.

Στην ουσία, δια της σιωπή σας αποδέχεστε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να χαρίζεται το δημόσιο χρήμα σε  επιχειρηματικούς ομίλους – επενδυτές, που δήθεν είναι φορέας «ανάπτυξης».

Εδώ και πολλά χρόνια έχετε παραιτηθεί από τη διεκδίκηση κατασκευής ενός ΒΟΑΚ δημόσιου, ασφαλούς, σύγχρονου, ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς διόδια η άλλης μορφής εκμετάλλευση ή δανεισμό, με προστασία του περιβάλλοντος και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου σαφώς και δεν θα σταματά έως τα Χανιά αλλα θα φτάνει έως και το Καστέλι .

Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πλατανιά  και το Δημοτικό  συμβούλιο,

έστω και σήμερα να επανατοποθετηθεί καθαρά και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με τις παραπάνω προδιαγραφές και ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook