Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου: «Ο κορονοϊός δεν περιμένει πότε θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο»

χανιά-λαϊκή-συσπείρωση-αποκορώνου-ο-1170638

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου είχε ζητήσει εγγράφως από τον κ. Δήμαρχο στις 12-01-2021 να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα:

«Είχαμε καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να θωρακιστούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί από τον κορονοϊό.

Σχεδόν 2 μήνες μετά και ακόμα περιμένουμε να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Ο κορονοϊός βέβαια, δεν περιμένει πότε θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και εξαπλώνεται με ταχύς ρυθμούς στον Αποκόρωνα.

Έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολεία αλλά και στα λύματα του βιολογικού Καλυβών. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι εστίες υπερμετάδωσής είναι τα σχολεία επειδή υπάρχει συγχρωτισμός μαθητών στις αίθουσες και στα σχολικά λεωφορεία. Μεταφέρεται ο

κορονοϊός, από το σχολείο στο σπίτι και από το σπίτι στο σχολείο. Ζητάμε άλλη μια φορά άμεσα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να διεκδικήσουμε – απαιτήσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των παιδιών και των οικογενειών μας.

Να απαιτήσουμε

Άμεσα, μαζικά και δωρεάν τεστ Covid σε όλα τα σχολεία για εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας και μαθητές υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απολύμανση των συγκεκριμένων σχολείων (αίθουσες, κοινόχρηστοι χώροι, τουαλέτες κλπ) με ευθύνη του Δήμου.

Προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών.

Μονιμοποίηση, αυτών που εργάζονται είδη με συμβάσεις.

Να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα μαθητικά λεωφορεία ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Έστω και τώρα, να αραιώσουν τα τμήματα των μαθητών. Το μάθημα να γίνεται σε μικρά ολιγομελή τμήματα ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς.

Να μπει σε προτεραιότητα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας,

Όλα τα παραπάνω δεν είναι υπερβολικά και ανέφικτα αλλά προϋποθέτουν σχεδιασμό και χρηματοδότηση. Αποδεικνύεται όμως καθημερινά, ότι αυτό δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου, καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς με τους συλλόγους τους και τους μαθητές να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook