Χανιά | Κυματίζει στην παραλία της Νέας Χώρας η Γαλάζια Σημαία

Αναρτήθηκε το πρωί η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Νέας Χώρας.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας η τοποθέτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην ανακαινισμένη παραλία της Νέας Χώρας, είναι η πρώτη που γίνεται κάθε χρόνο.

Είπε επίσης πως στις παραλίες του δήμου θα τοποθετηθούν συνολικά 11 Γαλάζιες Σημαίες, που με την ανάρτηση τους θα βοηθήσουν τον τοπικό τουρισμό που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες.

Ανέφερε επίσης πως η φετινή καθυστέρηση στην ανάρτηση των σημαιών οφείλεται στους επανειλημμένους ελέγχους για την ποιότητα των υδάτων που απέδειξαν πως όλες οι παραλίες του δήμου σε εξαιρετική κατάσταση και ασφαλείς.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε επίσης πως μετά την κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά υπήρξαν δυσκολίες στην καθαριότητα των παραλιών με την εμφάνιση των διαφόρων φερτών υλικών που πάντως αντιμετωπίζονται άμεσα.

Στην σπουδαιότητα της ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας στην της Νέας Χώρας αναφέρθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Αποστολάκη – Σαρικάκη και ο πρόεδρος των καταστηματαρχών και ξενοδόχων της περιοχής κ. Παναγιώτης Κόρακας που σημείωσαν ότι αναβαθμίζει την περιοχή και αποδεικνύει πως πρόκειται για μια καλά οργανωμένη και ασφαλή παραλία.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ