Χανιά | «Κτήνη» σκόρπισαν το θάνατο σε σκυλάκια στα Νεροκούρου | Photos

χανιά-κτήνη-σκόρπισαν-το-θάνατο-σε-σ-840678

Mέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» εντόπισε την Κυριακή διερχόμενο την οδό Αγίου Ελευθερίου, κοντά στη συμβολή με την οδό Ικάρου στην περιοχή Νεροκούρου, δύο ενήλικα σκυλιά και δύο κουτάβια.

Τα τάισε και τα φωτογράφησε προκειμένου να τα αναρτηθούν για φιλοξενίες/υιοθεσίες και να κανονιστεί η στείρωση των ενήλικων.

Το απόγευμα, περί τις πεντέμισι, ξαναπέρασε από το σημείο για να τους αφήσει νερό και αντίκρυσε τα ζώα- ζωντανά μεν- σε κακή κατάσταση όμως με εμφανή συμπτώματα πρόσφατης δηλητηρίασης, ενώ είδε δίπλα τους και μια νάυλον σακούλα με φαγητό.Έβαλε τα ζώα στο αυτοκίνητό της, προσπάθησε να βρει βοήθεια από περίοικους χωρίς ανταπόκριση και επικοινώνησε με την κτηνίατρο εφημερίας κα Καψανάκη για να τα μεταφέρει στο κτηνιατρείο.

Παρόλο που η κτηνίατρος έφτασε σε λιγότερο από 10 λεπτά στο κτηνιατρείο, τα ζώα εξέπνευσαν μέσα στο αυτοκίνητο του μέλους μας, εκτός από το ένα κουταβάκι,που δεν πρόλαβε να φάει από το δηλητηριασμένο φαγητό.

Το δηλητήριο ήταν τόσο ισχυρό που πέθαναν σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους.Όπως αναφέρουν από τον Σύλλογο, μετέφεραν τα νεκρά ζώα στο ΑΤ Χανίων, ώστε αύριο το πρωί να διακομιστούν στην κτηνιατρική υπηρεσία για τοξικολογικές εξετάσεις και κατατέθηκε καταγγελία κατά αγνώστων.

Ταυτόχρονα πήγαν στο σημείο με ένα περιπολικό για να υποδείξουν την τοποθεσία ώστε να γίνει αυτοψία και να διεξαχθεί αστυνομική έρευνα.η μικρούλα που επέζησε,φιλοξενείται αλλά αναζητά οικογένεια

Το φαινόμενο με τις δηλητηριάσεις έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις τον τελευταίο μήνα, καθώς καθημερινά δολοφονούνται με φρικτό τρόπο, δεσποζόμενα και αδέσποτα  ζώα, αλλά ποτέ… κανένας δε γνωρίζει τίποτα.

Ο Δήμος Χανίων δεν έχει λάβει καμία θέση απέναντι στο ειδεχθές αυτό φαινόμενο,οι πολίτες τηρούν το νόμο της ομερτά, οι «φολαδόροι» εργάζονται ακατάπαυστα, αλλά όλοι προετοιμαζόμαστε για το Άγιο Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook