Χανιά | Κρούσμα κορονοϊού στο εργοστάσιο ΔΕΗ της Ξυλοκαμάρας – Σε καραντίνα 7 άτομα

χανιά-κρούσμα-κορονοϊού-στο-εργοστάσ-733194

Ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων βρέθηκε την Κυριακή θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα ο ίδιος και άλλοι 7 συνάδελφοί του, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

Ο μεσήλικας εργαζόμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία την Κυριακή και υπεβλήθη σε rapid τεστ, το οποίο βγήκε θετικό, ενώ αργότερα ακολούθησε και η επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ.

Στο εργοστάσιο της Ξυλοκαμάρας διενεργήθηκε απολύμανση τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να λάβει δείγματα από όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι συνολικά 120, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zarpanews.gr ο διευθυντής του ΑΗΣ, Γιάννης Κοκκινάκης.

Ο κ. Κοκκινάκης διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ είχαν προγραμματιστεί πριν την εύρεση του κρούσματος, με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί φορείς. Οι εργαζόμενοι στο ΑΗΣ αναμένεται να υποβληθούν αργότερα και σε επαναληπτικά τεστ, αυτή τη φορά από το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΗ, καθώς χρειάζεται να περάσουν μερικές μέρες από τη μόλυνση, μέχρι αυτό να φανεί στα τεστ.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ λειτουργεί ούτως ή άλλως με μειωμένο προσωπικό λόγω του lockdown. Απολυμάνσεις γίνονται κάθε 15 μέρες, ενώ υπάρχει και σύμβαση με εργαστήριο για να κάνουν τακτικά τεστ οι εργαζόμενοι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook