Χανιά | Κριτική Ντουντουλάκη για τις παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου στο Κολυμπάρι

χανιά-κριτική-ντουντουλάκη-για-τις-πα-772054

Σφοδρή επίθεση στην δημοτική του Πλατανιά, στην οποία καταλογίζει ευθύνες για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Κολυμβαρίου, εξαπολύει με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης.

Η ανακοίνωση:

«Στο έργο αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Κολυμβαρίου παρατηρούμε όλοι και πρωτίστως οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, κανείς δε μπορεί να είναι ικανοποιημένος, καθώς ένα έργο που θα έδινε πνοή στη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας δεν παραδίνεται προς χρήση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Για το τυπικό της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στους ιθύνοντες ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 16.10.2017 και η διάρκεια περαίωσης του έργου ήταν 540 ημέρες (18 μήνες).

Εν τω μεταξύ, τα σχολικά μαθήματα πραγματοποιούνται με προσωρινές λύσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις ανάγκες, ελλοχεύοντας κινδύνους ακόμα και ατυχημάτων σε δασκάλους και παιδιά.

Είναι βέβαιο, ότι ένας υπεύθυνος Δήμαρχος, θα είχε επιλύσει το θέμα αυτό με ταχύτητα, από σεβασμό αφενός στους ανθρώπους που επιτελούν λειτούργημα στους χώρους αυτούς και αφετέρου στα νέα παιδιά που ζητούν εναγωνίως καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι συγκεκριμένες προσπάθειες αναβάθμισης των σχολικών μονάδων προήλθαν από κάτω προς τα πάνω, ως δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αντί να εκτιμηθεί, όπως θα έπρεπε, ο αγώνας για παιδεία υψηλότερου επιπέδου, παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες κωλυσιεργίες και χρονοτριβές.

Βρισκόμαστε στο πλευρό όλης της κοινότητας και με τις δικές μας δυνάμεις συνεισφέρουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση πίεσης όλων των υπευθύνων για να ολοκληρωθούν τα έργα χωρίς άλλα προβλήματα, ώστε το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς να ηχήσει στο νέο συγκρότημα για όλους τους μαθητές πολύ σύντομα, καλύπτοντας τα αναγκαία ποιοτικά κριτήρια, χωρίς εκπτώσεις.

Τα παιδιά μας και η παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας σε αυτά πρέπει να είναι η πρωταρχική προτεραιότητά μας, χωρίς να προσπαθούμε να εφευρίσκουμε δικαιολογίες και γραφειοκρατικά κολλήματα, που θα δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

Το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας και η παιδεία –υποστηριζόμενη με άρτιες υποδομές– είναι το κλειδί και για αυτό θα συνεχίζουμε να παλεύουμε σταθερά.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook