Χανιά | Κρήνες: Εκπαίδευση και Πολιτισμός – Κοπή πίτας στις Βούβες

χανιά-κρήνες-εκπαίδευση-και-πολιτισμ-816794

Ο Δήμος Πλατανιά-ΝΠΔΔ, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ), συνεχίζει την υλοποίηση της πρότυπης κι εθελοντικής κοινοτικής πρωτοβουλίας σχετικά με την ανάδειξη της ενδοχώρας του τόπου μας.

Λόγω της ανάγκης να καταδείξουμε πρώτιστα εμείς οι ίδιοι την οικονομική, κοινωνική

και περιβαλλοντική σημασία της εκπαίδευσης στον πολιτισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό, ο Δήμος και το Ε.Δ.Ε.Ε.Κ οργανώνουν συμμετοχικό διάλογο με τους πολίτες σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες και φίλοι του Προγράμματος προσκαλούνται στην εκπαιδευτική συνάντηση της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00-14.00 στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Βουβών Κολυμβαρίου όπου οι οικοδεσπότες (τοπικό Συμβούλιο και Πολιτιστικός Σύλλογος) θα φροντίσουν για την φιλοξενία και την κοπή πίτας του Προγράμματος.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των εκπαιδευτικών συναντήσεων που προηγήθηκαν σε Σπηλιά, Μάλεμε, Βατόλακο, Νοχιά, Μεσκλά, και -όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις- θα αναδειχθούν με τρόπο πολύτεχνο και πολύτροπα πολιτισμικοί σταθμοί-παραδοσιακά επαγγέλματα συναφή με την κοινωνική ζωή των Κρηνών του τόπου. Στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να θιγούν θέματα όπως το παραδοσιακό τραγούδι και ο οργανοποιός, η πέτρα και ο χτίστης (πετροκοπιός-πελεκάνος), ο ντερμιτζής (σιδεράς), ο παραδοσιακός-αειφόρος τρόπος καλλιέργειας, η αγριλιά στην κρητική διατροφή και την γαστρονομία. Προσκεκλημένοι όλοι οι εκπρόσωποι φορέων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που το επιθυμούν.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα «ΚΡΗΝΕΣ» αφορά επί της ουσίας, σε ένα κοινοτικό Πρόγραμμα Εμψύχωσης και Διασύνδεσης ατόμων ομάδων και Δομών σε ζητήματα ΔΒΜ-Πολιτισμού με απώτερο στόχο την ανάληψη «από τα κάτω» της πρωτοβουλίας, για το σχεδιασμό και την εφαρμογή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook