Χανιά | Κώστας Λαγουβάρδος: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο

χανιά-κώστας-λαγουβάρδος-έρχεται-νέο-1333371

Βελτιωμένος παρουσιάζεται σήμερα ο καιρός στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, o Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, ο οποίος αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο νησί τις επόμενες ώρες.

Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με νοτιάδες και βροχές 

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν την Πέμπτη λίγες κατά τόπους βροχοπτώσεις. Ωστόσο, μεγάλη μεταστροφή του καιρού θα έχουμε από το Σαββατοκύριακο και μετά: «Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δώσει αρκετές βροχές στην Κρήτη, οι οποίες πιθανότατα να είναι αρκετές, από το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή, κυρίως στα δυτικά και τα νότια του νησιού, με νοτιάδες βέβαια και ήπιες θερμοκρασίες. Το μοντέλο των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί με την εναλλαγή νοτιάδων με τους δυτικούς, αλλά Σάββατο και Κυριακή, πιθανότατα, όπως δείχνουν τα στοιχεία σήμερα, να έχουμε αρκετά ενισχυμένους νοτιάδες και αρκετές βροχές.»

Σημαντικές οι βροχές για την Κρήτη

Ο κ. Λαγουβάρδος τόνισε τη σημασία που έχουν οι βροχοπτώσεις για την Κρήτη, με αφορμή το γεγονός ότι το Νοέμβριο στο νησί καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά βροχής (δείτε εδώ.): «Ο Νοέμβριος ήταν πάρα πολύ ξηρός στην Κρήτη, είχε εξαιρετικά χαμηλές βροχοπτώσεις. Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, όπως δείχνουν οι μετρήσεις από το Αστεροσκοπείο, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά και έχουμε σημαντικά ύψη βροχής θα έλεγα, κυρίως στα Δυτικά, στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Και στο Οροπέδιο είχαμε πολλές βροχές.»

«Θερμοκρασίες Προχωρημένου Φθινοπώρου»

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, θα σημειώσει σκαμπανεβάσματα, τα οποία θα οφείλονται στη ροή των ανέμων, εάν είναι νοτιάδες ή όχι. «Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε οι θερμοκρασίες να ξεπεράσουν τους 20 -21 βαθμούς κελσίου στις βόρειες περιοχές της χώρας, το Σαββατοκύριακο θα πέσουν λίγο και από Δευτέρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Είναι πολύ λογικές θερμοκρασίες, προχωρημένου φθινοπώρου, σε καμία περίπτωση δεν είναι χειμωνιάτικες», είπε ο κ. Λαγουβάρδος.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Κώστας Λαγουβάρδος: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο

  1. Από ότι φαίνεται ούτε αυτό το Σάββατο δεν θα φωταγωγηθεί το καμάρι (!!) του Δημάρχου Χανίων το Χριστουγεννιάτικο ? στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.. που μόνο κίτς στο όλο κίτς του φετινού στολισμού.. μπορεί να προσθέσει!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook