Χανιά | Κοσμοπλημμύρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Σκουρλέτη | Photos

χανιά-κοσμοπλημμύρα-στα-γραφεία-του-σ-902487

Πολύ κόσμος συγκεντρώθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, στα Χανιά, στο πλαίσιο της ανασυγκρότητης του κόμματος μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές.

Έγινε συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, ενώ τέθηκε το μείζον ζήτημα της οργάνωσης του κόμματος, εν όψει της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας και των εκλογικών μαχών που έρχονται.Όπως σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, «το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να μην ήταν νικηφόρο, όμως μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια νέα πορεία για την αριστερά και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο οτι θα σταθούμε ανάχωμα στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να βάλει μπρος μια επιχείρηση αντιμεταρρύθμισης. Αν και είναι λίγες οι μέρες της, παίρνει μέτρα που μας κάνουν να ανησυχούμε. Σχεδιάζουν να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ, ενώ πρώτα προσπαθούν να την απαξιώσουν.Φτιάχνουν ένα συγκεντρωτικό κράτος για τον πρωθυπουργό, λες και δεν έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς του, ενώ πάνω να ξηλώσουν μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις όπως η απλή αναλογική.Για να μπορέσουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, πρέπει να ξεκινήσουμε αναδιοργανώνοντας το σπίτι μας, το κόμμα μας. Μας εμπιστεύθηκαν πολλοί πάνω από τρεις φορές και θα πρέπει ως αντιπολίτευση να οργανώσει τον κόσμο που συμπορεύθηκε μαζί του για να πετύχει μια μαζική παρουσία μέσα στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ περισσότερο κόσμο από αυτούς που αρχικά τον εμπιστεύονταν. Κατόρθωσε και διεύρυνε τα όρια της αριστερής παράταξης.»Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης έδειξε αισιόδοξος για μια επανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την δυναμική παρουσία του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση:

«Η μαζική σημερινή συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει οτι έχουμε μπει στο δρόμο μιας σοβαρής οργανωτικής ανασυγκρότησης και της παραγωγής ενός νέου πολιτικού σχεδίου για τη χώρα, που θα ξαναφέρει το κόμμα σε θέση επαναδιεκδίκησης της κυβερνητικής εξουσίας. Έχουμε μάθει και από τις επιτυχίες, και από τις αποτυχίες μας, και από την τόλμη μας και από τον δισταγμό μας. Με τη βοήθεια πολλών καινούριων αγωνιστών θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.»Αναφερόμενος στα αίτια της ήττας, επισήμανε οτι ήταν συνέπεια του συμβιβασμού που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, της χρεωκοπίας που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση και δεν πρόλαβε να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές, τις οποίες όταν εφαρμόστηκαν δεν πρόλαβε ο κόσμος να δει στην καθημερινότητά του. Τέλος, στάθηκε στα ΜΜΕ, των οποίων «έκοψαν τον αέρα» και έχουν συνταχθεί ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης, που αν λειτουργούσε σωστά και γρήγορα θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία.zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Κοσμοπλημμύρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Σκουρλέτη | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook