Χανιά | Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα – Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, Αγώνας για τη Μικρά Ασία» | Videos + Photos

χανιά-κορυφώθηκαν-οι-εκδηλώσεις-για-τ-1578471

Με την κεντρική εκδήλωση και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία», κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 109ης επετείου για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Η προβολή της ταινίας έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και των τοπικών αρχών, που παρακολούθησαν τον αγώνα του Εθνάρχη να επεκτείνει την Ελλάδα μέχρι τη Μικρά Ασία.

Η ταινία, που παρουσιάζει σημαντικές στιγμές της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας,  ήταν συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελ. Βενιζέλος, της ΕΡΤ και της Long Run Productions.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Κώστας Παπαδάκης αναφερόμενος στην εκδήλωση επεσήμανε πως «είναι μια βραδιά αφιερωμένη στην πιο κρίσιμη απόφαση που πήρε ποτέ Έλληνας πολιτικός», ενώ χαρακτήρισε το έργο ως «ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί στην κινηματογραφική οθόνη».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων ο οποίος αναφερόμενος στη συνθήκη της Λωζάνης, στην οποία γίνεται αναφορά στην ταινία, τόνισε πως είναι μια ταινία την οποία αξίζει να τη δει κάποιος λογω και του αναθεωρητισμού της Τουρκιας αναφορικά με τη συνθήκη.

Το ντοκιμαντέρ αύριο θα προβληθεί στο Ηράκλειο ενώ από τον Ιανουάριο θα ακολουθήσει η προβολή του σε Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ από το νέο έτος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook