Χανιά | Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης – Επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη και παρέλαση παραδοσιακών συλλόγων | Video+Photos

χανιά-κορυφώνονται-οι-εκδηλώσεις-για-1700762

Παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσημη δοξολογία για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στην Μητρόπολη Χανίων.

Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της επετείου.

Στην Μητρόπολη Χανίων τελέστηκε η το μνημόσυνο για τους πεσόντες ανευραιθέντες της Μάχης της Κρήτης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Ακολούθησε παρέλαση Σημαιοφόρων των Παραδοσιακών Συλλόγων Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι, με αφετηρία την Πλατεία Τάλω και τερματισμό το Νεώριο Μόρο.

Καλογερής: Δεν πρέπει να ξεχνάμε

Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής δήλωσε:

«Η Γερμανία νομίζω ότι πλήρωσε ακριβό τίμημα εδώ στην Κρήτη, από την αντίσταση του Κρητικού λαού, η οποία ήταν σύσσωμη, αναγκάστηκε να απασχολεί πολλές δυνάμεις εδώ ενώ είχε τεράστιες ανάγκες στα υπόλοιπα μέτωπα και θεωρώ ότι συμβάλαμε κι εμείς με τον τρόπο μας από εδώ στην ήττα του φασισμού. Καλώς κάθε χρόνο κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, Τάσος Αλόγλου, δήλωσε πως «Τιμούμε την θυσία όλων αυτών που έδωσαν την ζωή τους, προκειμένου η Κρήτη, η Ελλάδα, η Ευρώπη, όλος ο κόσμος να αντιμετωπίσουν τον ζυγό των Γερμανών και να δώσουν ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ δήλωσε: «Είμαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους από τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, γιατί γιορτάζουμε γιατί γιορτάζουμε αυτό το Σαββατοκύριακο την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Και για όλους εμάς είναι μεγάλη τιμή και ο ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πολύ σημαντικός».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook