Χανιά | Έκοψαν τους φοίνικες από την Πλατεία Δικαστηρίων | Photos

χανιά-έκοψαν-τους-φοίνικες-από-την-πλα-1531152

Κόπηκαν και οι δύο τελευταίοι φοίνικες που είχαν παραμείνει στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανια.

Το πρωί της Παρασκευής οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων έκοψαν τα δέντρα, τα οποία βρίσκονταν εκεί για πάρα πολλά χρόνια.

Οι φοίνικες είχαν προσβληθεί από κόκκινο σκαθάρι και τελικά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η τομή τους.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Έκοψαν τους φοίνικες από την Πλατεία Δικαστηρίων | Photos

  1. Στο Ρέθυμνο σε όλη την παραλιακή οι φοίνικες επιβίωσαν.εδω δεν ασχολήθηκε κανένας και τους έφαγε το σκαθάρι. Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας για το πράσινο σε αυτή την πόλη.
    Φαίνεται ότι στο Ρέθυμνο έχουν ανακαλύψει κάποιο μαγικό φίλτρο που στα Χανια δεν το βρίσκαμε. Φαντάζομαι ο αντιδήμαρχος πρασίνου είχε σοβαροτερες δουλειές όπως το να κόβει δενδρα από το δημοτικό κήπο.
    Παίρνουμε ότι μας αξίζει…..ακριβώς όμως.
    Ντροπη.

    1. Έτσι ακριβώς. Σε αυτή την πόλη βρίσκονται άτομα σε λάθος θέσεις. Σε λίγα χρόνια θα γίνουμε Αφρική με την έννοια της λέξης καθώς οι τοπικοί άρχοντες δεν θα αφήσουν δέντρο για δέντρο όρθιο σε αυτή την πόλη. Όταν ένας Δήμαρχος φτάνει σε σημείο να εξυβρίζει τον πρώην Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να εκφράσει του λόγου αληθές τότε μιλάμε για την επιτομή του θράσους και της ξετσιπωσιάς.
      Μπορεί ο Δήμαρχος να ζει σε ένα δικό του κόσμο της ,, έξυπνης,, πόλης αλλά ο κόσμος δεν είναι ανόητος όπως θέλει να νομίζει. Ο κόσμος βλέπει ότι καθημερινά σχεδόν γίνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα στην πόλη.
      Αν είχαμε όμως σωστά άτομα σε σωστές θέσεις ( και όχι λαμόγια που την πήραν με λάδωμα και χοντρό μέσο) όπως στο Ρέθυμνο, θα είχαμε μια πολύ διαφορετική πόλη. Αλλά βέβαια κάποιοι τους ψήφισαν για να είναι εκεί που είναι…..
      Εδώ πάς μια βόλτα πεζός στο Ρέθυμνο και είναι σαν πηγαίνεις εξωτερικό. Έναν κήπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών καταπράσινο, φαρδιά πεζοδρόμια, σεβασμός στους πεζούς και πολλά ακόμα. Μια πόλη που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο και θα έπρεπε να μιμηθούμε.
      Αμ δε, η νοοτροπία στα Χανιά είναι μεσαιωνική ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.
      Παραπονιόμαστε συνεχώς για τον εκάστοτε Δήμαρχο ότι δεν υπάρχουν παρκινγκ, αλλά παίρνουμε όμως το αυτοκίνητο από Μπόλαρη μέχρι την αγορά μην κουραστούμε από 10 λεπτά περπάτημα…Και μετά παραπονιόμαστε για το κυκλοφοριακό
      Ε τελικά μας αξίζει να παίρνουμε ότι ψηφίζουμε….

  2. Φροντίστε να αντικατασταθούν άμεσα οι φοίνικες με άλλα δέντρα, η ομορφιά της πόλης μας είναι τα νεοκλασσικά της και το πράσινο. Όλα τα υπόλοιπα είναι χάλια. Πάρτε μέτρα για να μην καταντήσουν τα Χανιά μας πειραματο(μιζό)ζωα όπως το Ηράκλειο και η Αθήνα με τις μαρμαρόταφόπλακες και τα δήθεν σκίαστρα..

  3. Κάπου στο μακρινό παρελθόν, έτος 2010 αν θυμάμαι καλά, είχε εκδοσει η Περιφέρεια Κρήτης ή η Διεύθυνση Δασών οδηγίες προς πάσα κατεύθυνση (πολίτες κ τις υπηρεσίες του δημοσίου γενικά), σχετικά με τη διαχείριση των προσβεβλημένων φοινικοδεντρων. Περιλάμβανε μέτρα προστασίας κ σε περίπτωση που αυτά είχαν τελικα προσβληθεί από το σκαθαρι το μόνο μέτρο ήταν η ΕΚΡΙΖΩΣΗ & η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ. Αν λοιπόν η τεχνική υπηρεσία κ η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου δεν έλαβε τις οδηγίες ή δεν ανετρεξε στο μνημόνιο ενεργειών του δαιδαλώδους αρχείου του δημοσίου… η Περιφερειακη Ενότητα Χανίων ως προϊστάμενη Αρχή τους , που από τα παράθυρα της όλα αυτά τα χρόνια καμαρωναν κ αυτοί την πλατεία στολίδι μας, από την πρώτη κιόλας προσβολή του πρωτου δέντρου ΤΙ ΕΚΑΝΕ;;; Αλλά το αλυσοπριονο είναι πιο εύκολο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook