Χανιά | Κόντρα Σημανδηράκη – Βάμβουκα για το Γηροκομείο στο Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-κόντρα-σημανδηράκη-βάμβουκα-γ-1248279

Κόντρα Σημανδηράκη – Βάμβουκα σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για το Δημοτικό Γηροκομείο.

Όλα άρχισαν όταν την κατηγορία προς τη δημοτική αρχή ότι άφηνε ηλικιωμένους τρόφιμους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων να υποφέρουν από τον καύσωνα χωρίς να ανοίγει τα κλιματιστικά στο κτίριο, εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

«Δεν απαγορεύεται η χρήση κλιματιστικών από καμία οδηγία του ΕΟΔΥ, θα μπορούσε κάποιος απλά να τη διαβάσει», είπε ο πρώην δήμαρχος.

Απαντώντας, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης υπενθύμισε στον κ. Βάμβουκα ότι επί δικής του δημαρχίας στο Δημοτικό Γηροκομείο δεν υπήρχε γεννήτρια για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος, κλιμακοστάσιο για την κάλυψη αντιπυρικών προδιαγραφών και άλλες κραυγαλέες ελλείψεις που διορθώθηκαν.

«Όταν έχεις τοποθετημένα ηλιακά για να ζεσταίνουν το νερό και δεν έχεις μεριμνήσει να τα συνδέσεις αλλά καις πετρέλαιο και αναφέρεσαι στα κλιματιστικά, πρέπει να έχεις διαφορετική αίσθηση της πολιτικής πραγματικότητας. Ειδικά όταν μιλάς για κλιματιστικά που δεν είχαν συντηρηθεί από το 2017.

Αν είχε άγνοια νόμου ο πρόεδρος του Γηροκομείου, θα μπορούσε κάποιος συνεργάτης σας να του το υπενθυμίσει και όχι να έρχεστε να κουνάτε το δάχτυλο στο δημοτικό συμβούλιο εκ των υστέρων».

Ο δήμαρχος ακόμα μίλησε για συντήρηση του κτιρίου, αγορά τηλεοράσεων, καταγραφή της περιουσίας του Γηροκομείου που πραγματοποιήθηκαν.

Ο κ. Βάμβουκας απάντησε ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια και ότι εκείνη φέρει ευθύνη.

«Αν δεν καταλάβατε, αυτό που έκανα ήταν ένας μικρός απολογισμός του τί κάναμε σε δύο χρόνια και δεν κάνατε εσείς», απάντησε ο κ. Σημανδηράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook