Χανιά | Κοινό κείμενο των 8 συλληφθέντων από τα επεισόδια της Κυριακής – Ζητούν την απόσυρση των κατηγοριών

χανιά-κοινό-κείμενο-των-8-συλληφθέντων-1145432

«Την απόσυρση όλων των κατηγοριών για όλους συλληφθέντες» ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι συλληφθέντες της διαδήλωσης της προηγούμενης Κυριακής στα Χανιά.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε σχετικό κοινό κείμενο «η απρόκλητη επίθεσης της αστυνομίας στους διαδηλωτές  που τηρούσαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας είχε μόνο ένα  σκοπό: την  τρομοκράτηση του λαού και τη φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται και αντιδρά.»

Ολόκληρο το κοινό κείμενο:

«Η συγκέντρωση στις 6/12 στη πλατεία Αγοράς καλέστηκε από συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες γνωστές στα Χανιά εδώ και χρόνια από την ενεργή   συμμετοχή τους  στους κοινωνικούς αγώνες.

Η απρόκλητη επίθεσης της αστυνομίας στους διαδηλωτές  που τηρούσαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας είχε μόνο ένα  σκοπό: την  τρομοκράτηση του λαού και τη φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται και αντιδρά.

Μιλούν από μόνες τους οι εικόνες των πτυσσόμενων γκλομπ, οι εικόνες  των ροπαλοφόρων και ασφαλιτών να ξαπλώνουν με βία στο έδαφος διαδηλωτές, να επιτίθενται με μένος σε αγωνιστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Το αποδεικνύει η στάση της αστυνομίας απέναντι στους συλληφθέντες :μας έδεσαν πισθάγκωνα, χτύπησαν  με γκλομπ έναν από μας στη κλούβα ενώ ήταν ήδη με χειροπέδες, αρνήθηκαν να δώσουν καινούργιες  μάσκες σε αυτούς που τους τις είχαν αφαιρέσει ή έστω νερό κατά τη  κράτηση μας.

Εξοργίζουν δικαίως κάθε νεολαίο και εργαζόμενο αυτής της πόλης που γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μόνο που δεν ενδιαφέρει την αστυνομία και τους πολιτικούς της προϊστάμενους είναι η προστασία του λαού από τον κορονοϊό.

Μετράμε ήδη πάνω 3 χιλιάδες νεκρούς στη χώρα από την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας για λογαριασμό ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Αμέτρητα είναι τα θύματα της πολιτικής που απλώνει τη φτώχεια και την ανεργία, που γεμίζει τη χώρα βάσεις και μας μπλέκει σε πολεμικά παιχνίδια και ανταγωνισμούς, που μας επιβάλλει μια ζωή χωρίς ελευθερίες και δικαιώματα.

Μας τρομοκρατούν γιατί θέλουν να σιωπούμε .Να πεινάμε και να μη μιλάμε. Να μας καταπιέζουν και να μην αντιδράμε.

Δε θα τους περάσει! Η κρατική τρομοκρατία, οι  χουντικές απαγορεύσεις ,το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στα Χανιά και σε όλη τη χώρα θα το απαντήσουν  οι μαζικοί αγώνες λαού και νεολαίας και όλων των καταπιεσμένων.

Αρνούμαστε τις κατηγορίες. Οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις δεν είναι ούτε νόμιμες ούτε παράνομες ,είναι δίκαιες.

Η ωμή κρατική βία είναι αναγκαίο να καταγγελθεί μαζικά από κάθε νεολαίο και εργαζόμενο. Ακόμα πιο αναγκαίο είναι  να δυναμώσουν οι  αγώνες για υγεία-δουλειά-δικαιώματα-ειρήνη.

Απόσυρση όλων των κατηγοριών και ακύρωση όλων των προστίμων για όλους τους συλληφθέντες.

Οι συλληφθέντες της διαδήλωσης

Βαξεβάνης Γιώργος, εργάτης

Γλυκόπουλος Νίκος, εργαζόμενος φοιτητής

Διώτης Ορέστης, εργάτης

Κανάκη Ελισάβετ, μισθωτή αρχιτέκτων μηχανικός

Λαζάρου Θανάσης, εργάτης

Μυρτώ Περάκη, άνεργη

Σλάμα Σωκράτης, μάγειρας

Χαρτζουλάκης Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook