Χανιά | Κοινή πρόταση συλλόγων για τους ασθενείς που χρειάζονται ειδική θεραπεία

χανιά-κοινή-πρόταση-συλλόγων-για-τους-852417

Κοινή επιστολή με την οποία αναδεικνύουν το ζήτημα των ασθενών που χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία αλλά δεν έχουν τα χρήματα για να τη λάβουν και αναγκάζονται να προχωρήσουν σε εράνους, απέστειλαν στα ΜΜΕ τρεις σύλλογοι των Χανίων. «Ορίζοντας», «Συνάνθρωπος» και Κύτταρο Χαλέπας προτείνουν τη δημιουργία σύμπραξης που θα διαχειρίζεται τέτοιες περιπτώσεις:

«Συμπολίτες,

Τα Χανιά είναι μία πόλη, η οποία αποδεδειγμένα διαθέτει ένα ιδιαιτέρως αυξημένο αίσθημα εθελοντισμού, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης και ως εκ τούτου διαθέτει πλειάδα εθελοντικών σωματείων με πλούσιο έργο, με διάθεση και όραμα να βοηθήσουν.

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», η ομάδα στήριξης «ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ» και το «ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ», κατόπιν συζήτησης που είχαμε στα ΔΣ των συλλόγων μας, επαναφέραμε ένα ζήτημα που είχε συζητηθεί παλαιοτέρα και αφορά την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας σε συνανθρώπους μας και ιδίως σε ασθενείς που χρήζουν ενδεδειγμένης θεραπείας/νοσηλείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, το κόστος της οποίας δεν καλύπτεται από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Δυστυχώς , κυρίως από το 2010 και έπειτα παρατηρείται το παρακάτω φαινόμενο.  Σε περιπτώσεις  που αφορούν στην πλειοψηφία τους  παιδιά, των οποίων η σπανιότητα ή η σοβαρότητα της κατάστασης, απαιτεί τη μεταφορά και νοσηλεία τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με κόστος πολλές φορές απαγορευτικό που όμως  πρέπει να συγκεντρωθεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο , οι γονείς να καταφεύγουν σε έρανο  για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού.

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι αυτή η διαδικασία πολλές φορές γίνεται με μη ενδεδειγμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για την διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων ή ακόμα και φορολογικά θέματα στους δέκτες των οικονομικών βοηθημάτων.

Συμβαίνει συχνά τα άτομα που έχουν ανάγκη από βοήθεια να απευθύνονται και στα Σωματεία μας και η επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κάθε οικονομική και υλική βοήθεια που μπορούμε, μέσω όμως μιας διαφορετικής πρακτικής. Φροντίζουμε να διασφαλίζεται τόσο η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων όσο και η διαφάνεια των συναλλαγών των συλλόγων μας.  Ως εκ τούτου οι συνάνθρωποι που απευθύνονται σε εμάς αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις αρχές μας. Δηλαδή, με κάθε διακριτικότητα και σεβασμό, χωρίς να δημοσιοποιούνται ονόματα και καταστάσεις ,ταπεινά, μέσα από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, χωρίς καμία διάθεση προβολής των Συλλόγων μας και προπαντός με τη μέγιστη διαφάνεια.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνουμε λοιπόν να λειτουργήσουμε ως μία σύμπραξη συλλόγων, όπου θα μπορούν να απευθύνονται όλες οι περιπτώσεις που περιγράφονται παραπάνω, να γίνεται η εκτίμηση αναγκών των ασθενών και η διαχείριση των χρημάτων, έτσι ώστε να μην απαιτείται η επίκληση στο συναίσθημα κάθε φορά και για κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια. Θα υπάρχει εξειδίκευση σε συνεργασία με τους απαιτούμενους ιατρικούς φορείς και νοσηλευτικά κέντρα, ώστε να μπορεί κάθε φορά να ενεργεί με ταχύτητα και να επιβεβαιώνει τις ιατρικές περιπτώσεις που χρήζουν πραγματικής βοήθειας.

Με τις παραπάνω σκέψεις ξεκινάμε την διαδικασία ανταλλαγής απόψεων- προτάσεων, μέσα από λειτουργικές διαδικασίες που θα επιτρέπονται υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, μιας και η ζωή προχωρεί και τα προβλήματα δεν ανακόπτονται.

Με εκτίμηση

Τα ΔΣ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ – ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook