Χανιά | Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες – Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μαζικοποιούμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει!

Oι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού δίνουμε καθημερινά αγωνιστικό παρών στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Μαζικοποιούμε το κέντρο του δίκαιου αγώνα μας που είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα αιτήματα μας.Λέμε αγωνιστικό όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που εισπράξαμε από τις συναντήσεις με τους Υπουργούς και την Περιφέρεια.

Καλούμε του Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Νομού να ενισχύσουν και άλλο το μπλόκο, να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε τα ίδια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι η κυβέρνηση να αποδεχθεί τα δικαιώματα μας και να τα υλοποιήσει:

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
• Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
• Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
• Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
• Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών να συνεχίσουν και να δυναμώσουν ακόμα παραπάνω την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στα μπλόκα και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη προχωράμε σε πανελλαδικά συντονισμένα συμβολικό κλείσιμο των Εθνικών Οδών και άλλων δρόμων σε όλα τα μπλόκα. Όλοι στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στις 6μ.μ

Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χανίων διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Την Κυριακή 20 Φλεβάρη προχωράμε σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στα Μεγάλα Χωράφια στις 1μ.μ.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΥπάρχουν θάνατοι που δεν ανακοινώνονται; – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθρο“Έφυγε” ο Αντώνης Μπουντουράκης – Θλίψη στην ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ