Χανιά | Κλειστές πόρτες για τους φοιτητές που ζήτησαν συνάντηση από την Πρυτανεία για τα κτίρια του Πολυτεχνείου

χανιά-κλειστές-πόρτες-για-τους-φοιτητ-1103463

Κλειστές πόρτες βρήκαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που σήμερα επιδίωξαν να έχουν συνάντηση με την Πρυτανεία του ιδρύματος.

Όπως είπε το μέλος του Δ.Σ του Ενιαίου Συλλόγου των Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος «το βασικό μας αίτημα είναι να ακυρωθεί η συμφωνία με την εταιρεία, και τα κτήρια να διατεθούν για τις ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας των Χανίων.»

Χαρακτήρισε δε απαράδεκτο το ότι χθες το βράδυ η Πρυτανεία ενημέρωσε μέσω του φόρουμ για το ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στο Πολυτεχνείο, καθώς και το ότι ενώ η διοίκηση του ιδρύματος, βρίσκει χρόνο για να συναντηθεί με την εταιρεία για να ανανεώσει τη σύμβαση, επικαλείται την πανδημία για να μην συναντηθεί με τους φοιτητές.Zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Κλειστές πόρτες για τους φοιτητές που ζήτησαν συνάντηση από την Πρυτανεία για τα κτίρια του Πολυτεχνείου

  1. Εγώ πάντως συνδέθηκα χωρίς πρόβλημα στον σύνδεσμο που είχε ανακοινώσει η Πρυτανεία προς τους Φοιτητές και την Πολυτεχνική κοινότητα. Ήταν συνδεδεμένοι ο Πρύτανης και οι δύο Αντιπρυτάνεις, αλλά δεν συνδέθηκε κανένας Φοιτητής.

    Και δύο ανακρίβειες του δημοσιεύματος:
    1) Είναι ανακριβές αυτό που αναφέρεται ότι δήθεν «η Πρυτανεία ενημέρωσε μέσω του φόρουμ για το ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στο Πολυτεχνείο.» Αυτό που ανακοίνωσε η Πρυτανεία είναι ότι ο διάλογος με τους Φοιτητές θα γίνει εξ αποστάσεως, όπως άλλωστε όλες οι εκπαιδευτικές και εξεταστικές δραστηριότητες έως τώρα, για λόγους δημόσιας υγείας.
    2) Είναι ανακριβές αυτό που αναφέρεται ότι δήθεν «η διοίκηση του ιδρύματος βρίσκει χρόνο για να συναντηθεί με την εταιρεία για να ανανεώσει τη σύμβαση.» Η όλη επικοινωνία που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα με τον Ανάδοχο έχει γίνει εξ αποστάσεως, για λόγους δημόσιας υγείας.

    Γεώργιος Καρυστινός,
    Καθηγητής στο Πολυτεχνείου Κρήτης
    Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης

  2. Αυτό έχει καταντήσει αηδία, σας έλλειψε η Βιβλιοθήκη; εγώ έχω δει στο Πολυτεχνείο ότι έχει Βιβλιοθήκη ακόμα αν θέλετε βιβλιοθήκες και χώρους για φοιτητές υπάρχει ένα κτήριο στη ελ. Βενιζέλου του δήμου 300τμ όπου μπορείτε να έχετε Βιβλιοθήκη βάλτε μέσα και καμία 30αρια υπολογιστές να κάνετε ψηφιακά τα βιβλία να διαβάζετε από εκεί. Να γίνει ξενοδοχείο μπας και βρει ο κόσμος δουλειά και στο κάτω κάτω αν περνούν μίζες ή αν δεν περνούν εσάς δεν σας ενδιαφέρει εσείς να κοιτάτε τις σπουδές σας. Άλλωστε αν πήραν μίζα ή αν δεν πήραν είναι δικό τους θέμα και ούτε θα το ανακαλύψετε.

  3. Αν αυτό που βλέπω στη φωτό, οι 15 διαμαρτυρόμενοι συν ένα μελος ΔΣ φοιτητων ηταν όλα κι όλα της διαμαρτυρίας τότε υπάρχει ελπίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook