Χανιά | ΚΚΕ: Σενάριο σε ταινία «μυστικών αποστολών» η σημερινή επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας

Η επίσκεψή της Υπουργού Παιδείας πραγματικά θα μπορούσε να είναι σενάριο σε ταινία «μυστικών αποστολών», σημειώνει σε ανακοίνωση της με αφορμή την παρουσία της κας Κεραμέως στα Χανιά, η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.

Παράλληλα τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση πως η επίσκεψη «δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά, ενώ τα σχολεία ενημερώνονταν λίγα λεπτά πριν.»

Η ανακοίνωση:

«Σαν τον κλέφτη, επισκέφθηκε σήμερα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων η Υπουργός Παιδείας. Η επίσκεψή της πραγματικά θα μπορούσε να είναι σενάριο σε ταινία «μυστικών αποστολών». Δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά, ενώ τα σχολεία ενημερώνονταν για την επίσκεψή της λίγα λεπτά πριν.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η εκπαιδευτική κοινότητα είναι καζάνι που βράζει από οργή και αγανάκτηση, για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα στα σχολεία και στο νομό μας.

Από ότι μαθαίνουμε, από δημοσιεύματα που βγαίνουν μετά τις επισκέψεις της, η κ. Κεραμέως προσπάθησε να πείσει, για άλλη μια φορά, εκπαιδευτικούς και μαθητές ότι όλα βαίνουν καλώς! Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε άψογα, τα κρούσματα μειώνονται και μπαίνουμε στην «κανονικότητα».

Προφανώς αναφέρεται σε μια τεχνητή ¨κανονικότητα¨, που η ίδια και η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούν να διαμορφώσουν, μιας και πήρε αποστομωτική απάντηση από τους ίδιους τους μαθητές για την τηλεκπαίδευση.  Την ίδια στιγμή η Υπουργός έκανε ότι δεν είδε τα κοντέινερ στα σχολεία που επισκέφθηκε, δεν άκουσε για τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων, δεν είδε τις αίθουσες-κλουβιά που στεγάζονται τα παιδιά, ούτε τα ακατάλληλα κτίρια. Αντιθέτως είχε το θράσος να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς -μεγάλο ποσοστό των οποίων αναπληρωτές που απολύονται σε λίγες μέρες- για ελάχιστους διορισμούς, που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Ας αφήσει λοιπόν η κ. Κεραμέως τα επικοινωνιακά σόου και το υποκριτικό ενδιαφέρον και ας κοιτάξει να πάρει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας αλλά και στην κατεύθυνση της στήριξης των παιδιών του λαού μας, που βιώνουν τις επιπτώσεις της κυβερνητικής διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα, γνωστικό, κοινωνικό, συναισθηματικό.

Επιπλέον, ας αφήσει τα μεγάλα λόγια για το λαμπρό μέλλον των μαθητών, τη στιγμή που ετοιμάζεται με τα δυο της χέρια να ψηφίσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα Χατζηδάκη, που ετοιμάζει ένα βάρβαρο μέλλον για τα παιδιά του λαού μας και μετατρέπει τους νέους και τις νέες, τους αυριανούς εργαζόμενους, σε σκλάβους του 21ου αιώνα.

Καλούμε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, συνολικά τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την μόρφωση που δικαιούνται σήμερα οι νέοι και οι νέες, η οποία δεν χωρά στις συμπληγάδες του κέρδους και στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους εργαζόμενους γονείς τους, να δώσουν την απάντηση που  αρμόζει στην Υπουργό Παιδείας και στην κυβέρνησή της, με την μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου.»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ