Χανιά | ΚΚΕ: Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές με όλους τους τρόπους

χανιά-κκε-προσπαθούν-να-τρομοκρατήσο-1111873

Για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, που επιχειρείται με όλους τους τρόπους κάνει λόγο με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.

Μάλιστα γίνεται αναφορά σε παρέμβαση της Αστυνομίας στο Γυμνάσιο Αλικιανού που βρισκόταν σε κατάληψη μετά από κλήση του διευθυντή του σχολείου

Η ανακοίνωση:

Για την προσπάθεια καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων στον Νομό Χανίων

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Νομού μας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς κινητοποιούνται διεκδικώντας να διασφαλιστούν οι όροι για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην μόρφωση, της προστασίας της Υγείας τους.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα με όλους τους τρόπους. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας είναι η παρέμβαση της Αστυνομίας στο Γυμνάσιο Αλικιανού που βρισκόταν σε κατάληψη μετά από κλήση του διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα από το αστυνομικό τμήμα ζητήθηκαν ονόματα ανήλικων μαθητών και των κηδεμόνων τους, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Το περιστατικό αυτό,που κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι, δείχνει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης στοχοποιούνται μαθητές, χαρακτηρίζονται σαν εγκληματίες επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους εν μέσω πανδημίας να μην στοιβάζονται σε τάξεις των 25 ατόμων.

Αφού έπεσε στο κενό η προσπάθεια ταύτισης του αγώνα των μαθητών με τους αρνητές της μάσκας, αφού είδαν ότι οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται από τις προσπάθειες στελεχών της εκπαίδευσης που προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο να επικρατήσει σιγή ιχθύος στα σχολεία, η κυβέρνηση πλέον επιστρατεύει την ίδια την αστυνομία και τους μηχανισμούς καταστολής.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν έχουν καμία δουλειά στα σχολεία. Από τα σχολεία λείπουν οι καθηγητές, το προσωπικό καθαριότητας, οι αίθουσες, οι σύγχρονες υποδομές.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι το δόγμα νόμος και τάξη θα ανακόψει τους αγώνες των μαθητών,της νεολαίας, των ίδιων των εργαζομένων. Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό  την στιγμή που στον Νομό Χανίων τα σχολεία στην  Άθμια έχουν 112 κενά εκπαιδευτικών, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην Β΄θμια εκπαίδευση , να κατηγορούνται οι μαθητές σαν υπεύθυνοι για το χάσιμο διδακτικών ωρών. Είναι κοροϊδία να χρησιμοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως εκβιαστικό μέσο για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων.Το μέγεθος της κοροϊδίας γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει προβλεφθεί απολύτως τίποτα για την αναπλήρωση ωρών όσων σχολείων είναι σε καραντίνα. Αυτό που τους τρομάζει είναι ότι γίνεται αντιληπτό σε ευρύτερα κομμάτια του λαού μας ,ότι για το κλείσιμο των σχολείων φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που εδώ και τρείς βδομάδες αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα όλων των φορέων  της εκπαίδευσης, σωματείων εργαζομένων, μαθητικών συμβουλίων που ζητούν να μειωθούν τα τμήματα σε 15 μαθητές ανά τάξη, με ταυτόχρονη πρόσληψη του απαιτούμενων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Οι αγώνες των μαθητών , των γονέων και των εκπαιδευτικών υποκινούνται από την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Είναι η πολιτική που θέλει το σχολείο να λειτουργεί σαν επιχείρηση , με λογική κόστους-οφέλους, ενώ ταυτόχρονα  μετατρέπεται σε ένα εξεταστικό κέντρο –αποκομμένο από την όποια γενική μόρφωση είχε απομείνει.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές,τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για την διασφάλιση της μόρφωσης και της υγείας.

Καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης και τρομοκράτησης μαθητή η κηδεμόνα λόγω συμμετοχής στις κινητοποιήσεις. Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών ,των εκπαιδευτικών και των γονιών τους που σε συνθήκες πανδημίας δείχνουν τον δρόμο για τους όρους με τους οποίους πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν διασφαλίζοντας την μόρφωση και την Υγεία του κάθε μαθητή.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook