Χανιά | Κινητοποίηση συμπαράστασης στη δίκη της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

χανιά-κινητοποίηση-συμπαράστασης-στ-679274

Κινητοποίηση συμπαράστασης, με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων που είχε συλληφθεί στο χώρο εργασίας της, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοεμβρίου το Σωματείο, στα Δικαστήρια Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Δ.Σ του Σωματείου μας καταγγέλλει τη συνέχιση  της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου μας  με αφορμή τη δίωξη αλλά και τη σύλληψη που ασκήθηκε την Πέμπτη 14/3/2013 από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Σέρνουν την πρώην πρόεδρο του σωματείου μας αλλά και την απολυμένη συναδέλφισσα μας στα δικαστήρια με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.  Το «έγκλημα» μας ήταν ότι υπερασπιστήκαμε τη συναδέλφισσα μας για να έχει σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα και την επαναπρόσληψη της.

Η δίωξη έρχεται από την εποχή των κυβερνήσεων Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι στην ίδια όχθη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα παχιά λόγια για την «επιστροφή στην κανονικότητα και τους πανηγυρισμούς» για την έξοδο από τα μνημόνια, έχει προσανατολισμό  την καταστολή και τρομοκράτηση του ταξικού εργατικού κινήματος, προσπαθεί να βάλει χέρι στο δικαίωμα της απεργία , στέλνει την ασφάλεια στις εργατικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, τα ΜΑΤ στις εργατικές συγκεντρώσεις, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Συνάδελφοι, η μόνη απάντηση στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι είναι η οργάνωση στα σωματεία , στους χώρους δουλειάς,  η συμμετοχή   στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή δράση – διεκδίκηση για   την   υπεράσπιση   και   διεύρυνση   των   δικαιωμάτων   μας.

  • Καλούμε τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 10:00π.μ στα δικαστήρια

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:00π.μ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook