Χανιά | Κινητοποίηση στη λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης – Τι ζητά το σωματείο επισιτισμού

χανιά-κινητοποίηση-στη-λέσχη-του-πολυ-1446926

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 16/5 η κινητοποίηση του Σωματείου Επισιτισμού στη λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης για το ζήτημα της αλλαγής ανάθεσης της λειτουργίας και διαχείρισης της φοιτητικής λέσχης του πολυτεχνείου, αφού άλλη εργοδότρια εταιρεία θα αναλάβει την εργολαβία της λέσχης.

Αυτή τη στιγμή τα κέρδη των εταιρειών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επενδύσεων στα Πανεπιστήμια έρχονται σε σύγκρουση με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων και την ίδια στιγμή οδηγούν στην υποβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών που παρέχονται στους φοιτητές όπως η σίτιση στην λέσχη.

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό των εργαζομένων που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευαν εντατικά κρατώντας όρθια την λέσχη, σιτίζοντας εκατοντάδες φοιτητές.

Ήδη οι μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στον χώρο της λέσχης, αλλά και η κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε στην πρυτανεία, φέρεται να ταρακούνησε τους εργολάβους όπου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την καινούργια εργοδότρια και τους εργαζόμενους της εταιρεία όπου δοθήκαν διαβεβαίωσης για την τήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων αλλά και για την διατήρηση των όρων στις ΣΣΕ των εργαζόμενων ως έχει.

Θεωρούμε ότι αυτή η εξέλιξη είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα αλλά κάνουμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε στο ελάχιστο μέχρι να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα τους, όπως η μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε αορίστου χρόνου!

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αντιδράσουν με όλους τους τρόπους απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά , με όλα τα εργασιακά δικαιώματα μπαίνοντας στη μάχη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς τους, καθώς και τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους φοιτητές να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

  • Μετατροπή των ΣΣΕ σε αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας της λέσχης , για να μην δουλεύουν οι εργαζόμενοι με εξαντλητικούς ρυθμούς και να εξυπηρετούνται όλοι οι φοιτητές.
  • Λειτουργία της λέσχης και συνολικά όλων των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας του Πολυτεχνείου με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή εργολάβων.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, χωρίς περιορισμούς, με ποιοτικά και επαρκή γεύματα για όλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook