Χανιά | Κινητοποίηση σωματείων στις 6 το απόγευμα ενάντια στην  παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ

χανιά-κινητοποίηση-σωματείων-στις-6-το-1194303

Συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς σήμερα στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων και σύλλογοι, ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου Αιζενχάουερ στα Χανιά.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα:

Τα Σωματεία Επισιτισμού ,Ιδ. Υπαλλήλων , Τρόφιμων και Ποτών και το Συνδικάτο Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων καλούν τον Χανιώτικο λαό να συμμετάσχει  μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας την Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 18:00μ.μ. το απόγευμα στην  πλ. Δημοτικής Αγοράς. Καλούμε την νεολαία και τον χανιώτικο λαό να ενώσουν την φωνή τους ενάντια στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΕΕ, η οποία υπηρετεί συμφέροντα της αστικής τάξης.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του λαού συνθλίβονται η κυβέρνηση δίνει γή και νερό στο ΝΑΤΟ ώστε να πραγματοποιεί εντός ελληνικών συνόρων «πρόβα πολέμου» απαρτιζόμενη από την αμερικάνικη αρμάδα ενός αεροπλανοφόρου, δυο καταδρομικών και τεσσάρων αντιτορπιλικών.

Η τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ , όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η ένταξη σε αυτήν την λυκοσυμμαχία όχι απλά δεν εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αντίθετα μας εμπλέκει σε μεγαλύτερους κινδύνους. Η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο , ενώ την ίδια στιγμή οι δήθεν «σύμμαχοι» ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας,, ενισχύουν τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγουν το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που τονίζει ότι δεν υπάρχει το «δημοσιονομικό» περιθώριο για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απορρίπτοντας τα αιτήματα των υγειονομικών , δίνει απλόχερα δις ευρώ σε εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί του εργαζόμενους, την νεολαία και τον Χανιώτικο λαό σε ετοιμότητα και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις.

Να δοθεί μαχητική απάντηση μέσα από το συλλαλητήριο της Δευτέρας 22/3.

Διαδηλώνουμε με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις!

Διεκδικούμε:

  • να κλείσει η βάση τις Σούδας και όλες οι αμερικανο ΝΑΤΟικές βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
  • Επιτακτική και αναγκαία η ενδυνάμωση του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για τη απεμπλοκή της χώρας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μη αλλαγή των συνόρων που τα καθορίζουν αλλά και εξασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά
  • Άμεση αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του
  • Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη της περιοχής στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τη ΕΕ

«ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

Επίσης κάλεσμα στην κινητοποίηση κάνει με ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, γυναίκες συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους, τη Δευτέρα 22 Μάρτη στις 18:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγορας, για να υποδεχθούμε αγωνιστικά την αρμάδα του θανάτου των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α, διαδηλώνοντας: «ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ». Ξεσηκωνόμαστε γιατί οι κίνδυνοι μεγαλώνουν για το λαό μας από τη συμμετοχή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχεδια, που ρίχνουν λάδι στους ανταγωνισμούς και βάζουν μπουρλότο στην περιοχή. Αυτούς τους κινδύνους έφερε μαζί του ο ελληνοαμερικανικός “Στρατηγικός Διάλογος”, που ξεκίνησε  ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανεώνει η ΝΔ. Δε συμβιβαζόμαστε να μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών και να εμπλέκεται ο λαός μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών, με τη φτώχεια, με την εξαθλίωση, το ξεριζωμό και την προσφυγιά. Οι γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας δε θα μείνουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Οι κίνδυνοι δεν απομακρύνονται όσο κυριαρχεί η άγνοια και η παθητικότητα, αλλά όσο πιο πλατιά δυναμώνει η συλλογική δράση. Ξεσηκωνόμαστε και απαιτούμε:

             Να κλείσει η  βάση της Σούδας  και όλες οι αμερικαΝΑΤΟικες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη.

             Να δυναμώσει η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας.

             Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

             Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση  της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Κινητοποίηση σωματείων στις 6 το απόγευμα ενάντια στην  παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ

  1. Για να πάει κάποιος να ρωτήσει στις Γουβες στο Ηράκλειο εάν είναι ευχαριστημένοι που έκλεισε η βάση εκεί, οι όσοι που δούλευαν εκεί και τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ….

    1. Το ίδιο ισχύει και γιά τους χιλιάδες που είχε στη δούλεψή του ο…Εσκομπάρ,τον σκότωσαν όμως,δεν τους λυπήθηκαν και τώρα κλαίνε κι’ αυτοί με…μαύρο δάκρυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook