Χανιά | Κινητοποίηση γονέων για «σπάσιμο» τμήματος στο 6ο Δημοτικό με 26 μαθητές

Την αντίδραση των γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου των Χανίων, προκαλεί η απόφαση να μην χωρίσει τμήμα της 1ης τάξης με 26 μαθητές.

Οι γονείς βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση αυτή διεκδικώντας την δημιουργία δύο τμημάτων αντί του ενός που υπάρχει σήμερα.

Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κα Αθηνά Καστρινάκη, «ζητάμε το αυτονόητο , δηλαδή να μοιραστούν τα παιδιά σε δύο τμήματα καθώς υπάρχουν και αίθουσες και εκπαιδευτικό προσωπικό».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Πόπη Ψαρουδάκη σημείωσε πως το σχετικό αίτημα έχει προωθηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, «καθώς εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να σπάσουμε ένα τμήμα 25 παιδιών».

Τόνισε το αίτημα εξετάζεται από την περιφέρεια, αλλά σε μια προφορική απάντηση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Πάντως η κα Ψαρουδάκη είπε πως το αίτημα θα σταλεί εκ νέου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Σταύρος Ζώης ταμίας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης που είπε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο κάτι που θεωρείται απαράδεκτο.

Τόνισε επίσης ότι η Ομοσπονδία στηρίζει το αίτημα των γονέων.

Την στήριξη του στους γονείς εξέφρασε και ο εφημέριος της Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Χώρας πάτερ Αντώνιος Σαπουνάκης.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ