Χανιά | Κινητοποίηση από τους φοιτητές αύριο στα ΚΤΕΛ – Τα αιτήματά τους

χανιά-κινητοποίηση-από-τους-φοιτητές-1316762

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ΕΛΜΕΠΑ (Παράρτημα Χανίων) και Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν την Παρασκευή 31/3 στις 10:00 σε κινητοποίηση στην εταιρεία «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων» παρουσία εκπροσώπων από την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και του ΕΛΜΕΠΑ για τα ζητήματα των μεταφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: 

Η επιχείρηση του «Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων» αντιμετωπίζει τους φοιτητές του Πολυτεχνείου αλλά και του ΕΛΜΕΠΑ σαν μια σταθερή πελατεία και πατώντας πάνω στις ανάγκες μας για μεταφορές, χρυσοπληρώνουμε την μετακίνησή μας από και προς τις σχολές μας.

Η μηνιαία κάρτα των 17€ είναι μια κοροϊδία, καθώς όχι μόνο δεν ισχύει για όλες τις γραμμές(παρά μόνο για το ‘18’ και το ‘23’), αλλά ούτε καν και για όλες τις μέρες του μήνα, καθώς μάλλον για την εταιρία, στις αργίες και τα ΣΚ παύουμε να είμαστε φοιτητές! Για το δε ΕΛΜΕΠΑ δεν υπάρχει καν κάρτα μεταφορών, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αναγκάζονται να δίνουν σημαντικά ποσά μηνιαία για τις μεταφορές τους! 

Όσο εμείς δίνουμε τόσα λεφτά στο «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων», τα δρομολόγια παραμένουν αραιά, έχοντας ως αποτέλεσμα το να στριμωχνόμαστε σαν τις σαρδέλες τις ώρες αιχμής, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος! Παράλληλα αρκετά λεωφορεία χρειάζονται αλλαγή αφού, ουκ ολίγες φορές έχουν παρουσιαστεί μηχανικές βλάβες σε αυτά ενώ μερικά έχουν μέχρι και χαλασμένες πόρτες που δεν κλείνουν(!).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βλέπει τους φοιτητές μόνο στην τσέπη σαν να είναι πελατεία, με μηδενική κρατική μέριμνα για τις ανάγκες μας!

Απαιτούμε, με ευθύνη της κυβέρνησης, των διοικήσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και της εταιρείας του «Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων», να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αναβάθμισης των μεταφορών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μας σε δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για τους φοιτητές αλλά και τον Χανιώτικο λαό!

Τα αιτήματά μας είναι:

  • Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους φοιτητές. Η φοιτητική κάρτα να ισχύει για όλες τις γραμμές του αστικού, όλες τις ημέρες του μήνα.
  • Συχνότερα δρομολόγια τις ώρες αιχμής όπου υπάρχει και συνωστισμός. 
  • Να πραγματοποιούνται συχνότερα service στον στόλο των λεωφορείων του «Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων» και να αντικατασταθούν όσα λεωφορεία είναι απαρχαιωμένα.
  • Επέκταση ωραρίων των δρομολογίων μετά τα μεσάνυχτα.

Τέλος δυναμώνουμε την διεκδίκηση μέσα από τους συλλόγους μας ώστε να προλάβουμε τα «Τέμπη» που μπορεί να συμβούν μπροστά στα μάτια μας! Ο φοιτητικός σύλλογος των εστιών καλεί σε γενική συνέλευση την Κυριακή 2/4 στις 18:00 στο παλιό γυμναστήριο των εστιών ενώ ο σύλλογος του ΕΛΜΕΠΑ την Τρίτη 5/4 στις 12:00 στο αμφιθέατρο ώστε να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης όσα αφορούν τους φοιτητές πάνω στις αιχμές του «σίτιση-στέγαση-υποδομές-μεταφορές», να διεκδικήσουν σπουδές που αρμόζουν στις δυνατότητες του 21ου αιώνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook