Χανιά | Κινητοποιήσεις σε Αγορά και Δικαστήρια για την δίκη της Χρυσής Αυγής

χανιά-κινητοποιήσεις-σε-αγορά-και-δικ-1116265

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται να βγει η απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Εφτά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν ο κόσμος περιμένει με αγωνία το πόρισμα. Χανιώτικοι σύλλογοι καλούν τον κόσμο να βγει στον δρόμο ενάντια στην απειλή του ναζισμού και του φασισμού.

Σύλλογος Γυναικών Χανίων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, να βγουν στο δρόμο απαιτώντας δυναμικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Και μέσα από τη δίκη αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ότι υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια χρήσιμο εργαλείο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, με θύματα εργαζόμενους, νέους ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Δεν εφησυχάζουμε! Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει. Θα συνεχίσουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να στρέφουμε τα βέλη μας σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή. Αυτούς, δηλαδή, που η Χρυσή Αυγή πιστά υπηρέτησε, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντά τους.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών και της εγκληματικής τους δράσης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7/10 στις 10π.μ. στην Πλατεία Δικαστηρίων, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Χανίων

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη

των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 10πμ Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Η ώρα της απόφασης στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει! Τα συνδικάτα δώσαμε σκληρές μάχες για να σταματήσουμε τους νεοναζί και τα τάγματα εφόδου. Να υπερασπιστούμε ενωμένοι, συνδικαλιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην δολοφονική δράση τους.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία και στέκια οργανώσεων και συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες. Παρά την απόπειρα τρομοκράτησης από τους νεοναζί ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχει στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο, για την οργανωμένη από την ηγεσία της, εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν με θάρρος, έχοντας την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους, την μέρα που θα ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου, χρειάζεται να είμαστε στο δρόμο για να διατρανώσουμε ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι βαθιά στη φυλακή!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Εφετείο, μετά από 7 χρόνια, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής. Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη. Να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και τον σκοταδισμό, να απαιτήσει την τιμωρία των δολοφόνων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στις 10π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας από ώρα 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει κηρύξει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Ανυπόταχτη Κρήτη 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Χ.Α. – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή 4/9/2020. Οι κατηγορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος από τη δράση της εγκληματικής συμμορίας, αφού είναι υπεύθυνοι επίσης για τη δολοφονία του Λουκμάν, την επίθεση σε φοιτητές και καθηγήτρια μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μια σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια και 450 συνεδριάσεις και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020.

Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και δρουν όπως η Χ.Α. Που συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις. Που στήνουν δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες με πυρπόληση δομών και ξενοδοχείων και οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις. Για να αποθαρρύνονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

Δυστυχώς έχουμε και στην Κρήτη τέτοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα. Από τους ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε Χανιά και Ηράκλειο και κατέληξαν να επιτίθενται σε διαδηλωτές με πριόνια μέχρι και τους “αγανακτισμένους” που επιχείρησαν πογκρόμ απέναντί στους Πακιστανούς εργάτες γης στο Τυμπάκι. Η καταδίκη της Χ.Α. μαζί με τη δράση του κινήματος μπορεί και πρέπει να βάλει ένα τέλος στη δράση τους.

Απαιτείται το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο και γιατί οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις και γιατί ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία τους μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντίπαλους. Απαιτείται όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες.

Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική.

Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του καπιταλιστικού συστήματος συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Ευθύνονται γιατί δημιουργούν ανεργία, εξαθλίωση, φτώχεια, περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένταση των οικονομικών ανισοτήτων και σπρώχνουν σε εμφύλιο των φτωχών. Γιατί προωθούν τον ανταγωνισμό, τη διαφθορά, τον ολοκληρωτισμό. Είναι υπόλογοι γιατί με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που καλούνται σε όλες τις πόλεις τη Κρήτης:

• Ηράκλειο: Τρίτη 6/10 19:00 Λιοντάρια & Τετάρτη 7/10 10:00 πλατεία Ελευθερίας

• Ρέθυμνο: Τετάρτη 7/10 11:00 Δημαρχείο

• Χανιά: Τετάρτη 7/10 10:00 πλατεία Αγοράς

Απαιτούμε :

– Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

– Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή.

– Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από τις 10πμ έως τη λήξη της βάρδιας που προκηρύσσει το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια την Τετάρτη 7/10 στις 10πμ, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.

Στοχεύουμε με την οργάνωση των αγώνων μας την αιτία που τους γεννά, τους συντηρεί και τους αξιοποιεί ως χρήσιμη εφεδρεία στη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για τα δικαιώματά μας, για να μην πληρώσουμε ξανά και τη νέα κρίση, ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και την κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα

Στις 7/10 θα έχουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή, την μεγαλύτερη ελληνική ναζιστική οργάνωση των τελευταίων δεκαετιών. Η Χρυσή Αυγή για χρόνια πραγματοποιούσε επιθέσεις τόσο σε δημόσια θέα όσο και στα κρυφά, πολλές φορές μάλιστα με τη συνδρομή της αστυνομίας η με την ανοχή της. Τα τάγματα εφόδου της πραγματοποίησαν φανερά πογκρομ ή κρυφές ενέδρες σε μετανάστες, επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας μειονοτήτων, επιθέσεις σε αγωνιστές/ριες και κοινωνικούς χώρους, διάχυση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό,τόσο το διάστημα που ήταν μια γκρούπα στις γειτονιές της Αθήνας, όσο και το διάστημα που έγινε «επίσημο κοινοβουλευτικό κόμμα».

Οι εκλογές του 2012 θα φέρουν για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους το νεοαζιστικό κόμμα της Χ.Α. στη Βουλή, και την ελληνική κοινωνία απέναντι σε ένα νέο τέρας, το οποίο έχει αρχίσει να πλασάρεται από κανάλια, δημοσιογράφους, δημόσια πρόσωπα, στελέχη και πολιτικούς ως ένα νέο και αυθεντικό κίνημα που «κάτι έχει να πει». Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του Κεφαλαίου χαριεντιζοταν με τους ναζί, κανονικοποιωντας το φασισμό και συγκεκριμένα την οργάνωση της Χ.Α. ως ένα «ακτιβιστικο» συνομιλητήν που έλειπε από το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όλα αυτά τα χρόνια της μαζικοποίησης της Χρυσής Αυγής και της άνοδου του φασισμού στην Ελλάδα, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες βγήκαν στους δρόμους ανα την Ελλάδα για να βάλουν φρένο στις ορέξεις τους. Από τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες, τις επιθέσεις στα γραφεία ορμητήρια των νεοναζί μέχρι την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν δίστασε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στο φασισμό και το κρατικό αβανταρισμα που δεχόταν με κάθε ευκαιρία. Μέρος αυτού του κομματιου ηταν και ο Παύλος Φύσσας, ο μουσικός από το Κερατσίνι που στη προσπάθεια εκείνη της περιόδου των φασιστών να κάνουν κουμάντο στις γειτονιές του Πειραιά, βρέθηκε στο στόχαστρο τους, και προστατεύοντας τους φίλους του στην επίθεση που δέχτηκαν δολοφονήθηκε σε κεντρικό δρόμο του Κερατσινίου.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε ουσιαστικά και την έναρξη της κατρακύλας των νεοναζί. Καθώς οι συνεχόμενες και μαζικές πιέσεις των αντιφασιστών οξύνονταν αφήνοντας μηδενικό χώρο ύπαρξης και δράσης στους φασίστες, οι διώξεις που ακολούθησαν το επόμενο διάστημα τόσο για τη δολοφονία του Π.Φυσσα, όσο και για τη δολοφονία του Σαχζατ Λουκμαν στα Πετράλωνα, και ένα σωρό ακόμη επιθέσεις σε άτομα και χώρους, αποδιοργανωσε το νεοναζιστικό κόμμα, δημιουργώντας τριγμούς και διασπάσεις στο εσωτερικό του.

Μαζί με το θάνατο της Χ.Α. δεν θα εξαφανιστεί όμως και η μποχα του φασισμού συνολικά. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελεσε ένα μεγάλο φασιστικό φορέα ο οποίος βρίσκεται στις τελευταίες ώρες του, όμως ο ρατσισμός,ο φασισμός και ο εθνικισμός δεν θα εξαφανιστούν μαζί τους. Τόσο γιατί υπάρχουν άλλοι φορείς να πραγματώσουν τη πολιτική της Χρυσής Αυγής, όσο και γιατί τα αίτια και οι συνθήκες που τα επωάζουν είναι ακόμα εδώ.

 

Τα παραπάνω ενισχύονται με το θεσμικό ρατσισμό του ελληνικού κράτους που έχει εδώ και χρόνια δημιουργήσει τα κολαστήρια των προσφυγικών στρατοπέδων,πραγματικές αποθήκες ψυχών χωρίς ελπίδα και μέλλον. Ποιος δεν είδε τα γεγονότα στο Τυμπάκι όπου πογκρομ πραγματοποιήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας ενάντια στους μετανάστες εργάτες της περιοχής. Ποια δεν θυμάται τις φασιστικές-ρατσιστικες συνάξεις σε Ηράκλειο και Χανιά για την υποτιθέμενη «ισλαμοποιηση» της Κρήτης, και τους μαχαιροφορους και τους αλυσοπρίονοφορους που αλωνιζαν σε αυτές;

Εν κατακλείδι, η καταδίκη της ΧΑ στις δικαστικές αίθουσες θα βάλει ένα σημαντικό ληθαρακι στο κοινωνικό ανταγωνισμό, απονομιμοποιωντας τη φασιστική δράση της οργάνωσης και δημιουργώντας νομικό ιστορικό στην Ελλάδα. Η καταδίκη όμως του φασισμού δεν θα τελειώσει με τη καταδίκη της χρυσής αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Για να μείνει η κοινωνία και ο τόπος μας καθαρός από την σαπιλα του φασισμού και του εθνικισμού χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και συνεχής ενωτικός αντιφασιστικός αγώνας. Βάζοντας συνεχώς στο στόχαστρο τις αιτίες αλλά και φυσικά το σύστημα που τον γεννά. Μονάχα έτσι θα τελειώσουμε οριστικά με τους φασιστικους θύλακες που διατηρούνται και περιμένουν τη στιγμή τους. Μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να πραγματώσουμε μια ελεύθερη κοινωνία ισότητας μακριά απο τον ανταγωνισμό και την καταπίεση.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στις 10:30 στη πλατεία Αγοράς να απαιτήσουμε τη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Κινητοποιήσεις σε Αγορά και Δικαστήρια για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook