Χανιά | Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς από το Σωματείο Επισιτισμού

χανιά-κινητοποιήσεις-και-παρεμβάσει-1082078

Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων.

Σε σχετι9κή ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμη κρίκο στο πλήγμα που δέχεται το εισόδημα των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμη κρίκο στο πλήγμα που δέχεται το εισόδημα των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό το τελευταίο διάστημα.

Εδώ και μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό ζούνε σε μια διαρκή αβεβαιότητα. Βγαίνοντας από μια «κουτσουρεμένη» σαιζόν ,χιλιάδες εργαζόμενοι στον Νομό Χανίων προσπαθούν να μπαλώσουν τις «τρύπες» καθώς μπορεί να εμείς να εναλλασσόμαστε από την εργασία στην αναστολή, αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν. Τα χρέη μας,που βλέπουμε να συσσωρεύονται δεν καλύπτονται από τα 800 ευρώ της αναστολής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στα τέλη του Δεκέμβρη. Η ίδια κυβέρνηση που μας κουνάει τον δάχτυλο δείχνοντας τον λαό σαν υπεύθυνο για την έξαρση των κρουσμάτων είναι αυτή που αγνοούσε όλο το προηγούμενο διάστημα τις διεκδικήσεις μας για πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία, στα κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα σήμερα να ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία και να βλέπουμε ένα ΕΣΥ να βρίσκεται στα όρια του.

Εν μέσω καραντίνας αυτό που είναι ο «πόνος» της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει ακάθεκτη σε όσες αλλαγές της ζητάει η μεγαλοεργοδοσία. Αξιοποιούν την πανδημία για να ψηφίσουν μέτρα που θα βοηθήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες να ξεπεράσουν την κρίση για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων. Ο «εκσυγχρονισμός» της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της 10ωρης δουλειάς και η επέκταση της ευελιξίας στην εργασία.  Μας γυρίζουν στην κυριολεξία έναν αιώνα πίσω! Συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν στην ουσία παράνομες όλες τις απεργίες, βάζουν χέρι στην λειτουργία των Συνδικάτων , βάζουν στον «γύψο» την συνδικαλιστική δράση.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!

Το νέο lockodown δεν θα κλείσει κανένα στόμα, καμία αγωνιστική φωνή!

Όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας συμπορευόμενο με δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη την χώρα μπήκε μπροστά ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα: «Πληρώσαμε πολλά-Δεν θα πληρώσουμε ξανά!». Δεκάδες είναι οι συνάδελφοι στον Νομό Χανίων που δικαιώθηκαν μετά από διεκδίκηση, προσφυγές στην επιθεώρηση εργασίας. Δεν νομιμοποιήσαμε την επίθεση στα δικαιώματα μας, δεν μείναμε σιωπηλοί απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών μέσα στους χώρους δουλειάς!

Αποδείχτηκε ότι οι κινητοποιήσεις που στηρίζονται στην ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτές που αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει παραχωρήσεις.Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου σε όλη την χώρα, με αποκορύφωμα την απεργία στις 2 Νοεμβρίου των συναδέλφων στην Αττική οδήγησε  στην απόφαση οι εποχικοί εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης, να ενταχθούν μονομερώς στην ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ και για τον Οκτώβρη.

Τώρα είναι η ώρα να μπούν στον αγώνα ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι!

Στις 10 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής δράσης υπεράσπισης της Υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων, παρεμβαίνουμε σε μια σειρά χώρους δουλειάς στα Χανιά.

Στους σχεδιασμούς κυβέρνησεις και εργοδοσίας απαντάμε με Πανεργατική Απεργία!

Συμπορευόμαστε με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που προκυρήσσουν Απεργία στις 26 Νοεμβρίου και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις!

Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλα τα μέτρα προστασίας της  Δημόσιας Υγείας.

Η ατομική ευθύνη εργαζομένων, ανέργων είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για να διεκδικήσουμε:

  • Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας
  • Να διαγραφούν όλα τα χρέη σε δημόσιο και τράπεζες
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό.
  • Καμίά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή συμβάσης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να γίνει υποχρεωτική η ΚΣΣΕ στον επισιτισμό
  • Να ισχύσουν για όλους τα μετρά μείωσης ενοίκιού, αναστολής καταβολής δόσεων δάνειου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Να τσακίσουμε κάθε αντίληψη ότι για τις άσχημες και πρωτόγνωρες εξελίξεις που ζούμε στη δουλειά και στο σπίτι ευθύνεται η πανδημία, βγάζοντας λάδι τις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τα πρωτόκολλα υγείας σε πρωτόκολλα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην χώρα μας και σε όλη την ΕΕ, θυσιάζοντας την υγεία των λαών στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Να απαιτήσουμε να παρθούν μέτρα έστω και τώρα όπως:

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, να θωρακιστεί έστω και τώρα το σύστημα υγείας.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν ΜΕΘ και μαζικά τεστ.
  • Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στην παιδεία και στα μέσα μεταφοράς.
  • Ουσιαστικός, πραγματικός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς που μένουν ανοιχτοί.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς από το Σωματείο Επισιτισμού

  1. Σαν πολύ δεν σας ξεσηκώνουν τα κουμμουνιστικά τσιτάτα σας? Άκου να σας διαγραφούν τα χρέη σας (προφανώς από δάνεια και απλήρωτα…)..Όταν τα τσεπώνατε από τις Τράπεζες για να κυκλοφορούν έτσι εύκολα σήμερα τόσα πολλά καινούργια αυτοκίνητα πολλών πολλών κυβικών….ποιός περιμένατε να σας τα ΠΛΗΡΩΣΕΙ? Πάντως όχι ο Κορωνοϊός που πλήττει περισσότερο τον αγρίως φορολογούμενο Έλληνα που δεν χρωστάει σε Τράπεζες, Εφορίες και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας…γι’αυτό και δεν ΕΠΙΔΟΤΕΊΤΑΙ κιόλας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook