Χανιά | Κινητοποιήσεις από τους δασκάλους στα Χανιά εναντίον του νέου νομοσχεδίου

χανιά-κινητοποιήσεις-από-τους-δασκάλ-797158

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας (8πμ με 11πμ) για σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου και καλεί σε συγκέντρωση, στη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων στις 9πμ, στηρίζοντας την κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Σύλλογοι Γονέων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού και τη παράλληλη μετακίνηση των πλεοναζόντων παιδιών σε όμορα σχολεία καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αριθμός των εγγραφέντων παιδιών δεν αρκεί ώστε να μοιραστούν σε δύο τμήματα (απαιτούμενος αριθμός είναι τα 30).

Τα αυστηρά νέα κατώτατα όρια σε πολλά σχολεία δεν επιτρέπουν να γίνουν δύο τμήματα και οδηγούν στην δημιουργία ενός τμήματος με 25 παιδιά.

Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν στο πλάι μας στηρίζοντας τον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και της μη εφαρμογής στην πράξη των ρυθμίσεων που προβλέπει το αντιδράστικο, αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook