Χανιά | Κίνδυνος για μαθητές τα αυτοκίνητα στο Βαμβακόπουλο – Αγανάκτηση γονέων για το κυκλοφοριακό

Έντονη δυσφορία εκφράζουν γονείς και κάτοικοι στο Βαμβακόπουλο Χανίων για την κατάσταση με την κίνηση των αυτοκινήτων σε κεντρικά σημεία της τοπικής κοινότητας, τονίζοντας ότι υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και κίνδυνος για μαθητές από τα αυτοκίνητα που περνούν με απρόσεκτο τρόπο. Σε επιστολή προς τον Δήμο Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων – Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Βαμβακοπούλου ζητάει την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και την κατασκευή πεζοδρομίων:

“Με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι και κυρίως οι γονείς των μαθητών του
Βαμβακοπούλου όσον αφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του χωριού, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, επί της Λεωφόρου Καζαντζάκη και των διασταυρώσεών της με τις Οδούς Χ. Μπιρμπίλη και Δημοκρατίας παρατηρείται τεράστιος κίνδυνος για την κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

Αναλυτικότερα, στο ανωτέρω σημείο καταγράφεται υπερβολική κίνηση αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων κάθε άλλο παρά προσεκτικοί είναι, με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία των κατοίκων για πιθανότητα ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αρκετά ατυχήματα, ορισμένα από τα οποία είχαν τραγική κατάληξη. Οι ανησυχίες ενισχύονται κυρίως τις περιόδους που λειτουργούν οι σχολικές μονάδες καθώς πλήθος μαθητών διασχίζει καθημερινά τον δρόμο αυτό, γεγονός που επιτείνει τις αντιδράσεις των γονέων.

Εμείς, λοιπόν, σαν σύλλογος, θέτοντας ως προτεραιότητα την σωματική ακεραιότητα τόσο
των μαθητών όσο και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής, ζητάμε την άμεση εξεύρεση
αποτελεσματικών λύσεων στο ζήτημα. Πιθανές λύσεις θα μπορούσαν να είναι η τοποθέτηση
φωτεινών σηματοδοτών ή πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κατασκευή πεζοδρομίων και διαβάσεων ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διέλευσης.

Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψιν σας τα αιτήματα μας και περιμένουμε την άμεση
και έμπρακτη απάντησή σας.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ