Χανιά | Κι άλλο πρόστιμο για πεζοπορία στον Ομαλό – Τι απάντησε η Αστυνομία στην ένσταση | Photo

χανιά-κι-άλλο-πρόστιμο-για-πεζοπορία-σ-1168397

Μετά τη δημοσίευση του περιστατικού με το πρόστιμο σε δύο αδέρφια για μετάβαση στον Ομαλό (δείτε ΕΔΩ), άλλο ένα περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά με πρόστιμο σε κάτοικο Χανίων που υποστηρίζει ότι είχε πάει για πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 και δέχτηκε πρόστιμο από αστυνομικό στο Ξυλόσκαλο.

Ο Χανιώτης (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), αναφέρει στην ένσταση που έστειλε προς το ΑΤ Πλατανιά, ότι ο αστυνομικός του επέβαλε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, παρά το ότι είχε στείλει μήνυμα ότι πάει για ατομική άθληση, ήταν μόνος του και – το σημαντικότερο – υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει απαγόρευση μετάβασης οπουδήποτε για άθληση εντός της περιφερειακής ενότητας.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε πάει για ποδηλασία στην Πάρνηθα, πράγμα για το οποίο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε πει ότι «μπορεί να κάνει ο κάθε Έλληνας».

Η ένσταση απορρίφθηκε, ενώ φαίνεται ότι το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΕΛ.ΑΣ από το οποίο ήρθε η απόρριψη, δεν δέχεται απαντήσεις. Έτσι, το αίτημα του πολίτη να του εξηγηθεί εγγράφως ο λόγος της απόρριψης και ποιος έλαβε την απόφαση, δεν παρελήφθη καν, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία:Το zarpanews.gr δημοσιεύει την ένσταση που έκανε ο Χανιώτης και την εξιστόρηση του περιστατικού, όπως την παρέθεσε ο ίδιος μέσα στην ένσταση. (Ορθογραφία και σύνταξη αυτούσιες)

«Στις 20/01/2021 και ώρα περίπου 11:00 το πρωί, την ώρα που επέστρεφα από ατομική άθληση ( πεζοπορία – ορειβασία ) που είχα πάει σε τμήμα του ε4 μονοπατιού «ξυλοσκαλο-γκιγκιλος» και έχοντας πάνω μου όλα τα απαραίτητα έγγραφα, υφιστάμενος σας που ήταν έξω από αυτοκίνητο της υπηρεσίας σας με αρ κυκλοφορίας …. ή … (η πινακίδα ήταν φθαρμένη και δεν ήταν ευδιάκριτος ο αριθμός κυκλοφορίας όπως θα δείτε αν κάνετε zoom στη φωτο 1) που ήταν σταματημένο στο παρκινγκ που βρίσκεται στον Ομαλό στη θέση ξυλοσκαλο με σταμάτησε για έλεγχο.

Ο υφιστάμενος συνάδελφος σας μου ζήτησε να του δείξω την ταυτότητα μου όπως και έκανα.
Μετά από τον έλεγχο της ταυτότητας, ο υφιστάμενος σας, έβγαλε μπλοκάκι να με «γράψει» για άσκοπη μετακίνηση. Δεν μου ζήτησε 1)ούτε έντυπο 2)ούτε  sms μετακίνησης(τα οποία τα είχα πάνω μου)  ούτε τίποτα, απλά άρχισε να βεβαιώνει πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.
Όταν τον ρώτησα το λόγο μου απάντησε: λόγω άσκοπης μετακίνησης. του είπα ότι έχω έντυπο μετακίνησης για άθληση και μου απάντησε ότι άθληση επιτρέπετε μόνο έξω από το σπίτι μου.
Όταν προσπάθησα να του εξηγήσω ότι στο φεκ (αρθρο4) αναγραφεί ότι επιτρέπετε η μετακίνηση εντός περιφερικής ενότητας (στην περίπτωση μας περιφερική ενότητα Χανίων) και απαγορεύεται ΜΟΝΟ η μετακίνηση ΕΚΤΟΣ περιφερικής ενότητας (στην περίπτωση μας εκτός περιφερικής ενότητας Χανίων) και ότι στο φεκ δεν αναγράφετε ΠΟΥΘΕΝΑ ότι άθληση επιτρέπετε μόνο γύρω από την κατοικία μου φωτο 2 + φωτο 3, ο υφιστάμενος σας έδειχνε να μη γνωρίζει τι ακριβώς αναγράφετε στο φεκ και για λόγους που δε μπορώ να τους εξηγήσω (δεν του άρεσαν τα μούτρα μου??????) επέμενε να βεβαιώσει το πρόστιμο χωρίς να θέλει να με ακούσει. (θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιον προϊστάμενο για το τι ισχύει αντί να με αγνοεί).
Στην συνέχεια προσπάθησα να του πω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη του με τον κύριο Τσιορδα , ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και το γραφείο τύπου του ιδίου του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι μετακινήσεις εντός νομού ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕ όταν έχουν να κάνουν για άθληση (πχ περίπατος σε βουνό)
Ο υφιστάμενος σας, δυστυχώς ξανά- έδειξε  πλήρη αγνοία για τις δηλώσεις του ιδίου του πρωθυπουργού, του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης, υπουργών της κυβέρνησης αλλά και  του γραφείου τύπου της κυβέρνησης. Σας παραθέτω πήγες των παραπάνω:
Δήλωση Κύριου Μητσοτάκη – Τσιορδα για βόλτα – περίπατο στο βουνό εντός νομού: Video1(επισυνάπτεται και σας στέλνω αντίστοιχο link).
Ανάρτηση διευθυντή γραφείου τύπου κυβέρνησης Νίκου Ρωμανού για σωματική άσκηση πρωθυπουργού σε βουνό εντός νομού (Παρνηθα):
Δήλωση κυρίου Πέτσα αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών για σωματική άσκηση σε βουνό:
Δηλώσεις κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη υπουργού ανάπτυξης για σωματική άσκηση σε βουνό:
Δήλωση γραφείου τύπου πρωθυπουργού για βόλτα σε βουνό σε euronews:
Η ανάρτηση του euronews στα αγγλικά:
Με γνώμονα τα παραπάνω και τηρώντας του κανόνες υγείας για το κοινό καλό λόγω της κατάστασης που ζούμε μετακινήθηκα για άθληση – περίπατο – ορειβασία (όπως θέλετε πείτε το) σε βουνό ΕΝΤΟΣ της περιφερειακής ενότητας που μένω ΜΟΝΟΣ μου. Επίσης πήγα σε μέρος και σε ώρα που δεν υπήρχε καν συνωστισμός καθώς περπατούσα μόνος (κρατώντας και φορώντας και μάσκα υπό τον φόβο του προστίμου για μη χρήση μάσκας)
Παρακαλώ πολύ -λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψιν σας τα παραπάνω αλλά και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε- παρακαλώ για τις ενέργειες σας και την ακύρωση της ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ … στα στοιχεία  … με ΑΦΜ … που μου επιβλήθηκε ΑΔΙΚΩΣ από τον υφιστάμενο σας (όνομα δεν γνωρίζω καθώς όταν του ζήτησα να μου δείξει τα στοιχεία του με αγνόησε)

μετά τιμής και ελπίζοντας στην κατανόηση -φιλότιμο σας»

zarpanews.gr

16 thoughts on “Χανιά | Κι άλλο πρόστιμο για πεζοπορία στον Ομαλό – Τι απάντησε η Αστυνομία στην ένσταση | Photo

  1. Μα δε φταίει το όργανο, τη δουλειά του κάνει…Φταίει ο πολίτης, που δεν είχε μαζί του τη κομματική ταυτότητα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ή έστω το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ή άντε ένα αντίγραφο του τίτλου Ευγενείας των προγόνων του. Γιατί μη ξεχνάτε τη δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι οραματίζεται μια κοινωνία όπου δεν είμαστε όλοι ίσοι, αυτό είναι αφύσικο…

  2. Ο συγκεκριμενος τυπος, που απανταει ως γαλωνας χωρις υπογραφη και αιτιολογηση (εκ αιτωλοακαρνανιας) ειναι γνωστος στα Χανια για τις πρακτικες, τη νοοτροπια και τα κομπλεξ του..ακομα και στον ερασιτεχνικο αθλητισμο που εκει τουλαχιστον θα πρεπε να κανει φιλους οχι εχθρους…οσοι παιζουν μπασκετ στο εργασιακο Χανιων ξερουν…….ντροπη

  3. Γι’αυτό λαι δεν πηγα να γίνω αστυνομικός αν και ειχα την ευκαιρία. Καλύτερα να δουλεύω τίμια παρα να είμαι μαριονέτα. Ντροπή σε τέτοιους «αστυνομικούς»

  4. …τα περισσότερα σχόλια άθλια που φανερώνουν κόμπλεξ και …πολλά αλλα. Θα σταθώ περισσότερο στον ‘BASKETIKO’ o οποιος για να γράφει αυτά τα άσχετα, με το θεμα, δείχνουν πόση ‘ηττα’ εχει φάει (απο τον γαλωνα) σε αυτον τον ερασιτεχνικο αθλητισμο που αναφέρετε.

    1. Να και τα …σωματα ασφαλειας!!!Αχ δεν φταιτε εσεις το βουι το αλλο ο τσιπρακος φταιει που δεν σας εβαλε στην θεση σας,,,Και μας καθιζετε παλι στο σβερκο σαν τις ψειρες…Μα ετσι ητανε παντα η δεξια …

    2. Eνστολος;;;;ενστολος;;;;Μαζεψε τα σαλια σου φιλε μου …Τι περιμενεις απο ανθρωπους που μια ζωη τους διαταζουνε αλλοι…

  5. Αθλιος και κομπλεξικος εισαι εσυ ρε καραγκιοζι…κατσε στο σπιτακι σου μεσα να καμαρωνεις τον ηρωα σου να κανει ποδηλαταδα στη παρνηθα, και εσυ να απαγορευεται να πας και μια βολτα στο λιμανι, αφου συμφωνα με τα λεγομενα της αστυνομιας πρεπει να εισαι κατοικος παλιας πολης μονο για να πας βολτα στο λιμανι, γιατι μονο αμα βγεις με τα ποδια απ το σπιτι σου εισαι καλυμενος με το κωδικο 6.

  6. ΝΤΡΟΠΗ για την Αστυνομία στα Χανιά και τα ΗΛΙΘΙΑ και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ όργανα της, που εκθέτουν αλόκληρο το σώμα Οφείλει τουλάχιστον να απαντήσει αλλά δεν το κάνει γιατι προφανώς δεν έχει τι να πεί.

  7. Μέχρι να βρεθούν τίποτα μάγκες Κρητικοί που να αγανακτήσουν τόσο όσο να πλακώσουν τα τσογλάνια στο ξύλο (και δεν θέλω να ακούω μαλακίες του τύπου «κάνουν την δουλειά τους») και να τα κρεμάσουν δεμένα και ξεβράκωτα χειροπόδαρα από καμιά ελιά, η ιστορία αυτή θα συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν όλοι. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, τι δεν καταλαβαίνετε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook