Χανιά | Καβαλάρηδες γιόρτασαν τον Άη Γιώργη στα Περιβόλια | Video + Photos

χανιά-καβαλάρηδες-γιόρτασαν-τον-άη-γι-1677225

Καβάλα στα άλογα, όπως προστάζει το έθιμο αμαζόνες και ιππείς γιόρτασαν τον Άη Γιώργη της Χαρωδιάς στα Περιβόλια Χανίων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τίμησαν τη χάρη του Αγίου Γεωργίου προστάτη των καβαλάρηδων, καθώς και ο Άγιος στις περισσότερες εικόνες εμφανίζεται έφιππος.

Με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου πάνω σε μια άμαξα, περίπου 18 έφιπποι ξεκίνησαν από το μοναστήρι του Αη Γιώργη στη Χαρωδια και πήγαν σε όλες τις εκκλησίες του Αγίου στα Περιβόλια… Πέρασαν από το ναό Αγίου Γεωργίου στην τοποθεσία της Γαρίπας και στη συνέχεια στην εκκλησία του Άη Γιώργη στο Καστροχώρι.

Έτσι έφιπποι έκαναν περιφορά της εικόνας σε όλο το χωριό και παρέδωσαν την εικόνα του Αγίου στη Χαρωδιά, όπου την προσκύνησαν οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που περίμεναν κατά μήκος της διαδρομής να περάσει η εικόνα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο αμαξάς Τάσος Χαλβατζάκης “Είναι ένα έθιμο που το τηρούμε πολλά χρόνια και φέτος για πρώτη φορά γυρίσαμε όλες τις εκκλησίες του αη Γιώργη. Τιμούμε τον άγιο που είναι προστάτης μας και έχουμε την ευλογία του. Μετά την περιφορά κάναμε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που ήταν καλεσμένοι όλοι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook