Χανιά | Κάτοικοι ζητούν πεζοδρόμιο σε επικίνδυνη κατηφόρα στον Πλατανιά – Τι απαντάει ο δήμαρχος | Photos

χανιά-κάτοικοι-ζητούν-πεζοδρόμιο-σε-ε-1474577

Τη δημιουργία πεζοδρομίου και ταυτόχρονα τη λήψη μέτρων ώστε να περιοριστεί η ολισθηρότητα στην οδό Γρηγορίου Προγούλη στον Πλατανιά ζητούν εδώ και χρόνια κάτοικοι της περιοχής, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος έχει έντονη κλίση και δεν έχει πεζοδρόμιο, πάνω του όμως υπάρχει αρκετά μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών.

Πέρσι μάλιστα 39 κάτοικοι είχαν αποστείλει έγγραφο αίτημα στον δήμο Πλατανιά (υπογραφές στη διάθεση του zarpanews.gr), ζητώντας να επιληφθεί του ζητήματος.

Μιλούν για ατυχήματα που συμβαίνουν στον δρόμο, με πεζούς να γλιστρούν στην κατηφόρα, ενώ επισημαίνουν ότι παράλληλα στον δρόμο υπάρχει χαντάκι ύδρευσης του ΟΑΚ, για το οποίο λένε ότι έχει απαλλοτριωθεί υπέρ του δημοσίου. Τονίζουν ότι υπάρχει πλήρης αδιαφορία για το ζήτημα και πως δεν έχει προκύψει καμία εξέλιξη, ούτε και απάντηση για τις προθέσεις του δήμου.

Μαλανδράκης: «Δεν υπάρχει απαλλοτρίωση – εξετάζουμε διάφορα ενδεχόμενα»

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, ζητώντας ενημέρωση για το τί συμβαίνει με την υπόθεση.

Ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι μετά τη διαμαρτυρία των κατοίκων είχε υπάρξει αλληλογραφία μεταξύ του δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας Κρήτης, όπου ο δήμος ζητούσε να ενημερωθεί αν πράγματι είχε γίνει απαλλοτρίωση στο σημείο και από την απάντηση, όπως είπε, δεν προκύπτει καμία απαλλοτρίωση. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο δήμος δεν έχει αγνοήσει το θέμα:

«Έχουμε αναθέσει σε μελετητή να μας προτείνει λύση για τον δρόμο αυτόν που πράγματι είναι πολύ απότομος, αλλά υπάρχει μια σειρά από προβλήματα που εμποδίζουν να γίνει παρέμβαση. Αν αλλάξει η κλίση του δρόμου, θα δημιουργηθεί πρόβλημα πρόσβασης στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Ταυτόχρονα υπάρχουν και δίκτυα κάτω από τον δρόμο, πάνω στο βραχώδες υπέδαφος. Η υπηρεσία με τη συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη προσπαθεί να βρει ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να αντιμετωπιστούν όλα αυτά».

Στην ερώτηση, αν μπορεί να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο έστω στη μια πλευρά του δρόμου, ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι ο δρόμος είναι διπλής κυκλοφορίας και δεν γίνεται να μπει πεζοδρόμιο γιατί δεν θα επαρκεί ο προβλεπόμενος χώρος για το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων:

«Για να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο θα πρέπει ο δρόμος να μονοδρομηθεί. Το εξετάζουμε και αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο, γιατί με τη διαρρύθμιση του Πλατανιά δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές για να πούμε ότι εδώ, π.χ. είναι μόνο άνοδος ενώ κάπου αλλού είναι μόνο κάθοδος. Έχει πολλά αδιέξοδα. Ωστόσο διερευνάται και η λύση της μονοδρόμησης».

Δείτε τον απότομο δρόμο και την επιστολή των κατοίκων:zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Κάτοικοι ζητούν πεζοδρόμιο σε επικίνδυνη κατηφόρα στον Πλατανιά – Τι απαντάει ο δήμαρχος | Photos

  1. Οδός Προγουλη (Κακιάς Ανηφόρας) Πλατανιάς

    Από το  2019 και 2021 εχουμαι ενημέρωση για την επικίνδυνοτητα του δρόμου. Διερωτώμαστε πόσα χρόνια θέλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες   και ο  εξωτερικος συνεργατης (μελετητής )του Δήμου για να βρούνε μια λύση.
    Για ποια μονοδρομιση μιλά ο κύριος  δημαρχος?
    Έχει ερθη να ανέβη η να κατεβη τον δρόμο αυτόν?
    Αφού όπως λέει δεν είναι απολοτριωμενο το χαντάκι υδρευσης του ΟΑΔΙΚ!
    Γιατί δεν γίνεται αναγκαστική  απαλλοτρίωση  σε ένα κομμάτι  από το παρακείμενο οικόπεδο ώστε να μεγαλώσει ο δρόμος και να γινη και ένα πεζοδρομιο?
    Είναι για το κοινό καλό γιατί δεν το κάνει?
    Πόσος κόσμος θα πρέπει να τραυματιστεί ακομα?
    Γιατί δεν ρίχνει ένα καινούργιο τάπητα στο δρόμο για την ολισθηροτητα?
    Από λόγια χορτάσαμε έργα θέλουμε κύριε δήμαρχε.

     

  2. Χαχαχα αν ήταν σε άλλο χωριό θα είχε ήδη φτιαχτεί από χθές αλλά από τον Πλατανιά μόνο τα λεφτά ξέρει να παίρνει ο δήμαρχος….
    Αλλά που να γίνει το πεζοδρόμιο από την μεριά που μπορεί να γίνει ανήκει σε μεγαλοξενοδοχο που θέλει το καλο – εδώ γελάμε – και την ανάπτυξη της περιοχής.

  3. Είναι για γέλια και για κλάματα οι δικαιολογίες και η προφασεις του δημάρχου.
    Μόνο λεφτά ξέρει να παίρνει ο δήμαρχος.
    Τι μας λέει δηλαδή ότι θέλει εξωτερικό συνεργάτη για να του δώσει λύση?
    Δεν έχει τεχνική υπηρεσία ο δήμος?
    Δεν μπορεί να ρίξει ένα καινούργιο τάπητα στον δρόμο ?
    Ότι δεν μπορείς να κάνεις πεζοδρομίο από την μεριά πού αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα , Αυτο το καταλάβαμε.
    Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει!!!!!!!

  4. Δήμαρχε κάνε κάτι τώρα μπορείς.
    Δικαιολογίες και υπεκφυγές δεν χωράνε σε ζητήματα ασφαλείας των κατοίκων και των τουριστών.
    Είναι δυσφήμιση του Δήμου σου.
    Τι περιμένεις να γίνει κάποιο θανατηφόρο ατυχήμα για να πάρεις μέτρα.
    Τότε θα είναι πολύ αργά δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς .
    Έλα σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία που έχει το όμορο οικόπεδο παράλληλα με τον δρόμο.
    Σίγουρα θα σε καταλάβει είναι για το συμφέρον όλων μας που ζούμε και έχουμε επιχείρησής στον Πλατανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook