Χανιά | Κάτοικοι φοβούνται πως θα γίνει πάρκινγκ αντί σχολείου στα Χωραφάκια – Διαψεύδει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

χανιά-κάτοικοι-φοβούνται-πως-θα-γίνει-1121240

Έντονους φόβους εκφράζουν κάτοικοι στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου, ότι στο οικόπεδο  που είχε αγοράσει το 2018 ο Δήμος Χανίων για να χτίσει σχολείο, μπορεί να δημιουργηθεί πάρκινγκ και όχι σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε το zarpanews.gr, δίπλα στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο έχουν αγοραστεί δύο οικόπεδα, το ένα από τον πάλαι ποτέ Δήμο Ακρωτηρίου πριν από δεκαετίες και το άλλο από τον Δήμο Χανίων, το 2018, αμφότερα με την πρόθεση να χτιστεί νέο κτίριο που θα στέγαζε το σχολείο. Στο πρώτο οικόπεδο δεν χτίστηκε τίποτα για νομικούς λόγους και παραμένει κενό επί χρόνια. Αλλά για το δεύτερο οικόπεδο, οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως κάποιοι απεργάζονται σχέδιο χρήσης του ως πάρκινγκ. Λένε μάλιστα ότι ασκούνται πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση από παράγοντες της περιοχής.

Πράγματι, το 2018 είχε αγοραστεί το εν λόγω οικόπεδο από τον Δήμο. Η τότε δημοτική αρχή είχε συμπεριλάβει το σχολείο στα 8 συνολικά που θα χτίζονταν μέσω ΣΔΙΤ. Είχε εκδοθεί και δελτίο τύπου όπου, μεταξύ άλλων, είχε γραφτεί ότι: «Το συγκεκριμένο οικόπεδο στα Χωραφάκια εμβαδού 2.098,11 τ.μ. είναι όμορο στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο και το νέο 6θέσιο σχολείο που θα ανεγερθεί σε αυτό μέσω ΣΔΙΤ, θα λειτουργεί μαζί με το υφιστάμενο, κεραμοσκεπές, κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου ως μία ενιαία σχολική μονάδα…»

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιώργο Ξανθουδάκη, ο οποίος προχώρησε σε απόλυτη διάψευση των σεναρίων περί πάρκινγκ και επεσήμανε ότι η κατασκευή σχολείου θα προχωρήσει κανονικά:

Ρωγμή στον εξωτερικό τοίχο, στον περίβολο του σχολείου

«Είχε τεθεί θέμα από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας αλλά αφορούσε άλλο οικόπεδο, το οποίο όμως είναι και εκτός σχεδίου. Όσο για το οικόπεδο που αγοράστηκε το 2018, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη δημιουργία σχολείων μέσω ΣΔΙΤ και συμπεριλαμβάνεται κανονικά, δεν έχει αλλάξει τίποτα στους όρους του διαγωνισμού«, δήλωσε ο κ. Ξανθουδάκης,

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο διαγωνισμός αναμένεται να προχωρήσει μόλις εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι προσλήψεις τριών συμβούλων για τον Δήμο Χανίων, ενός τεχνικού, ενός νομικού και ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου, καθώς οι υπάρχουσες υποστηρικτικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων δεν έχουν όλη την τεχνογνωσία για τη διενέργεια της διαδικασίας, πόσο μάλλον που στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας.

Η έγκριση πρόσληψης των συμβούλων, σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Ξανθουδάκη, αναμένεται να συμβεί εντός ενός μήνα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Το Δημοτικό Σχολείο στα Χωραφάκια στεγάζεται σε πολύ παλιό και μικρό κτίριο, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του, έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ, ως προσωρινή «λύση».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook