Χανιά | Κάτοικοι εξωράισαν παρκάκι στο Σόδυ – Ζωγράφισαν graffiti με τον Γκάλη | Photos

χανιά-κάτοικοι-εξωράισαν-παρκάκι-στο-1249253

Μια όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν κάτοικοι στο Σόδυ, στα Χανιά, δημιουργώντας graffiti που απεικονίζει τον Νίκο Γκάλη σε τοίχο δίπλα στις μπασκέτες που υπάρχουν εκεί.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι αυτό εντάσσεται σε μια προσπάθεια που κάνουν οι ίδιοι για ανάπλαση του πάρκου, καθώς η παιδική χαρά που υπήρχε εκεί, έχει αφαιρεθεί από τον Δήμο Χανίων εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι το πάρκο είναι εγκαταλειμμένο και ότι θέλουν να υπάρξει παρέμβαση για τη βελτίωσή του.

Να σημειωθεί ότι το έργο ανήκει στον Γιώργο Λεωνιδάκη, μαθητή της Β Λυκείου του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, ο οποίος το ζωγράφισε εθελοντικά και ενώ δεν ζει στην περιοχή.

Στην προσπάθεια πρωτοστατεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου ΔΣ και 11ου-27ου Νηπιαγωγείων Χανίων.zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Κάτοικοι εξωράισαν παρκάκι στο Σόδυ – Ζωγράφισαν graffiti με τον Γκάλη | Photos

  1. Μια “όμορφη πρωτοβουλία” κατά την άποψή σας, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ και τη θεωρώ απαράδεκτη. Όπως αναφέρεται, την πρωτοβουλία για το γκράφιτι αυτό σε δημόσιο-δημοτικό χώρο ανέλαβαν “άγνωστοι” κάτοικοι στο Σόδυ αλλά για το σχεδιασμό του ευθύνεται πρώτιστα ένας πρωτοεμφανιζόμενος στα Χανιά γκραφιτάς που δεν είναι κάτοικος της περιοχής ούτε και γκραφιτάς της πόλης των Χανίων.

    Το γκράφιτι είναι σχεδιασμένο επάνω σε πέτρινη κατασκευή, κάτι που είναι “φάουλ” όπως λένε και στο μπάσκετ και στο γκράφιτι διεθνώς. Θα χρειαστεί μεγάλος κόπος από τους υπαλλήλους που θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν τον πετρότοιχο και χρήματα για τα ειδικά υλικά καθαρισμού. Αν δεν καθαριστεί, θα μείνει εκεί για τουλάχιστον 20 χρόνια να μας θυμίζει τις άθλιες αναρχομηδενιστικές πρακτικές ενός γκραφιτά.

    Μάλιστα, αναφέρεται πως στην προσπάθεια των “αγνώστων” κατοίκων πρωτοστατεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου ΔΣ και 11ου-27ου Νηπιαγωγείων Χανίων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν εμπλέκεται και με το γκράφιτι. Οι λεπτομέρειες περί των ευθυνών ασφαλώς και θα διευκρινιστούν όταν ο σχεδιαστής του γκράφιτι και όλοι οι άλλοι μαζί κληθούν για τις σχετικές εξηγήσεις.

  2. να «εξωραισουν» το σπιτι τουσ οχι τα ξενα ντουβαρια, ακους εκει «εξωραισαν» οι καφροι….. κανενα προστιμο θα πεσει?

  3. Ακριβώς, καφρίλα σκέτη. Αλλά αυτά γίνονται ‘όταν η Δημοτική Αρχή είναι απών. Με ποιο δικαίωμα κάθε ιδιώτης πάει και κάνει ότι του καπνίσει. Κανονικά θα πρέπει να αποκατασταθεί η ζημιά και να αποδοθούν και ευθύνες. Αλίμονο μας αν ο καθένας έκανε του κεφαλιού του…

  4. Μια “όμορφη πρωτοβουλία” κατά την άποψή σας, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ και τη θεωρώ απαράδεκτη. Όπως αναφέρεται, την πρωτοβουλία για το γκράφιτι αυτό σε δημόσιο-δημοτικό χώρο ανέλαβαν “άγνωστοι” κάτοικοι στο Σόδυ αλλά για το σχεδιασμό του ευθύνεται πρώτιστα ένας γκραφιτάς που δεν είναι κάτοικος της περιοχής ούτε και γκραφιτάς της πόλης των Χανίων. Μάλιστα, αναφέρεται πως στην προσπάθεια των “αγνώστων” κατοίκων πρωτοστατεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου ΔΣ και 11ου-27ου Νηπιαγωγείων Χανίων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν εμπλέκεται και με το γκράφιτι.

    Το γκράφιτι είναι σχεδιασμένο επάνω σε πέτρινη κατασκευή, κάτι που είναι “φάουλ” όπως λένε και στο μπάσκετ και στο γκράφιτι διεθνώς. Θα χρειαστεί μεγάλος κόπος από τους υπαλλήλους που θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν τον πετρότοιχο και χρήματα για τα ειδικά υλικά καθαρισμού. Αν δεν καθαριστεί, θα μείνει εκεί για τουλάχιστον 20 χρόνια.

  5. Μαθαίνω πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου ΔΣ και 11ου-27ου Νηπιαγωγείων Χανίων ανέλαβε και δημόσια την ευθύνη για το σχεδιασμό του γκράφιτι, με τις σχετικές αναφορές του: «υλοποίησε την ιδέα μας» και «ζητήθηκε και πάρθηκε έγκριση από το Δήμο Χανίων».

    Καλείται λοιπόν δημόσια ο Σύλλογος, να μας αναφέρει εδώ, ώστε να το δουν όλοι οι δημότες των Χανίων, ποιος είναι αυτός που υπέγραψε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής την έγγραφη «Έγκριση» που πήρε ο Σύλλογος από το Δήμο Χανίων.

    Επίσης, να αναφέρει και τα κριτήρια βάσει των οποίων ο Σύλλογος και η Δημοτική Αρχή επέλεξαν τον συγκεκριμένο γκραφιτά ώστε να υλοποιήσει την ιδέα του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook