Χανιά | Κατάργηση φόρου αεροδρομίου τον χειμώνα θέλει η Ryanair – Σύσκεψη φορέων στο ΕΒΕΧ | Video

χανιά-κατάργηση-φόρου-αεροδρομίου-το-1529411

Στο Επιμελητήριο Χανίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η κοινή σύσκεψη τουριστικών και αυτοδιοικητικών φορέων με την ηγεσία της Ryanair. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Eddie Wilson, και η διευθύντρια πωλήσεων Chiara Ravara βρέθηκαν στα Χανιά και παρουσίασαν τα πλάνα της εταρίας, κυρίως όμως τις διευκολύνσεις που ζητάει για να μεταφέρει επιβάτες στα Χανιά.

Στη συσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, της ΟΕΒΕΝΧ, του Εμπορικού Συλλόγου, επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού κ.α.

Ο κ. Wilson πριν την έναρξη της σύσκεψης ακούστηκε να λέει ότι η εταιρεία χρειάζεται προβλέψιμους όρους χρήσης αεροδρομίου και για πολύ καιρό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το είπε ακόμα πιο καθαρά, λέγοντας ότι το κόστος αεροδρομίου πρέπει να είναι χαμηλό, για να μπορεί η εταιρία να φέρει τουρίστες στη δυτική Κρήτη. «Θα πρέπει να καταργηθούν τα εμπόδια στα αεροδρόμια. Χρειαζόμαστε χαμηλότερα κόστη. Είχα μια συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και είπε οτι θα υπάρξουν άμεσα κάποια κίνητρα. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι μακρόχρονη στρατηγική.

«Καλούμε για κατάργηση του φόρου ανάπτυξης των 12 ευρώ που επιβάλλεται τη χειμερινή περίοδο και εμείς θα ανταμείψουμε με περισσότερους επιβάτες και περισσότερα αεροσκάφη», είπε ο κ. Wilson.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής ανέφερε ότι η Ryanair μετέβαλε τον τουριστικό χάρτη της Κρήτης. Ρώτησε όμως πώς ακριβώς η εταιρία θέλει να βοηθηθεί, με τον κ Wilson να επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται η κατάργηση του φόρου τον χειμώνα.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια αποφασίζονται από την κεντρική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι δήμαρχοι μπορούν μονάχα να πιέσουν την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ρώτησε όμως τον κ Wilson για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για την ενδεχόμενη μείωση τελών και τι θα πράξει αν αυτό δεν συμβεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair απάντησε ότι δεν έχει εναλλακτικό πλάνο. Ωστόσο σε συνέχεια της συζήτησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρία να δρομολογήσει τον προορισμό και με μια μείωση του φόρου, αν και δεν το είπε ευθέως.

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επισήμανε ότι η συμφωνία του ελληνικού δημοσίου και της Fraport συμπεριλαμβανόταν αυτός ο φόρος, πράγμα που συνεπάγεται, όπως είπε, απώλεια εγγυημένων εσόδων, με τον κ Wilson να απαντά ότι τον χειμώνα δεν υπάρχει απώλεια εσοδών, γιατί δεν υπάρχουν επιβάτες, ενώ αλλιώς θα υπάρχουν και το κράτος θα μπορεί να εισπράττει από τις άλλες δραστηριότητες που αυτό θα επιφέρει. Επανέλαβε ότι αυτό αφορά μόνο τη χειμερινή περίοδο.

Είπε ακόμα ότι η Fraport θα πρέπει να αναλάβει και αυτή μέρος του ρίσκου και να δώσει κινητήρα, ώστε η Ryanair να φέρει περισσότερους επιβάτες.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, εξέφρασε ικανοποίηση για την ανταπόκριση της εταιρίας στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής είπε ότι πρέπει η πολιτεία να είναι παρούσα και πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία και τα οφέλη που μπορούν να προέλθουν. Τέλος, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι ο κ. Wilson συμφώνησε να συμμετάσχει ο ίδιος ή εκπρόσωπός του στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα στα Χανιά με την ηγεσία της Fraport.

Δείτε τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Κατάργηση φόρου αεροδρομίου τον χειμώνα θέλει η Ryanair – Σύσκεψη φορέων στο ΕΒΕΧ | Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΤΟΥΤΟΙΝΕ ΟΙ RAYANAIR ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ.
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2022

    https://www.news247.gr/oikonomia/h-ryanair-xanachtypa-me-apeiles-apochorisis-apo-ta-ellinika-aerodromia-kleinei-ti-vasi-sti-rodo.9517664.html

    https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/tourismos/ryanair-foul-epithesi-stin-kivernisi-me-to-vlemma-stin-pita-tou-ellinikou-kalokeriou/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook