Χανιά | Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το άγριο φονικό στο Σφηνάρι: Γιατί πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο

χανιά-καταπέλτης-η-εισαγγελέας-για-το-322824

Την καταδίκη των δύο κατηγορούμενων για την δολοφονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Σφηνάρι Κισσάμου τον Φεβρουάριου του 2015 πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας το μεσημέρι της Παρασκευής (Δείτε ΕΔΩ). Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, πρόκειται να συνεχιστεί την Δευτέρα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και να ολοκληρωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγείται μπροστά στο ακροατήριο, καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την προηγούμενη εφετειακή απόφαση με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν «αθώοι» επαναφέροντας σε ισχύ την πρωτόδικη απόφαση που τους καταδίκαζε σε δις ισόβια.

Ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία

Η εισαγγελική πρόταση ήταν καταδικαστική, με αποδεικτικά στοιχεία τις ομολογίες, τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις και σειρά καταθέσεων άλλων μαρτύρων ενώ η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε πως τα αποδεικτικά στοιχεία είναι επαρκή για να στηρίξουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και πρότεινε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων, του πρώτου για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατα συρροή και απόπειρα ληστείας και του δεύτερου για απλή συνέργεια και όχι για άμεση.

Όπως ανέφερε, κίνητρο της διπλής δολοφονίας ήταν η ληστεία καθώς ήταν γνωστό πως υπήρχαν χρήματα μέσα στο σπίτι. Η υπόθεση ήταν στο σκοτάδι για μήνες ωστόσο μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι επισυνδέσεις άνοιξαν τον δρόμο της εξιχνίασης, ανοίγοντας νεο κύκλο καταθέσεων. Τότε, ο γιος του ηλικιωμένου, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, σημειώνοντας πως εκείνη τη μέρα συναντήθηκε με τους δύο κατηγορούμενους, μπήκαν στο αυτοκίνητο, κινήθηκαν προς το σπίτι και όταν έφτασαν εκεί, εκείνος έμεινε στο αυτοκίνητο και οι δύο κατηγορούμενοι κινήθηκαν προς το σπίτι. Εκεί ο ίδιος ο ηλικιωμένος τους άνοιξε την πόρτα και μετα επέστρεψαν και οι δύο με ματωμένα ρούχα, του είπαν ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα πως δεν είχαν βρει χρήματα και πως είχαν σκοτώσει τους γονείς.

Σημειωτέον ότι ο γιος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για απλή συνέργεια και έχει εκτίσει την ποινή του.

Μετά την ομολογια, κλήθηκαν σε κατάθεση οι δύο κατηγορούμενοι. Εκεί ο 57χρονος αρνήθηκε τα πάντα αλλά ο 40χρονος επιβεβαίωσε την κατάθεση του γιου, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ομολογώντας ότι βασάνισαν την άτυχη γυναίκα για να τους πει πού βρισκόταν τα χρημάτα.

Αρνούνται τα πάντα

Νωρίτερα, οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, συνέχισαν να αρνούνται όλες τις κατηγορίες και να δηλώνουν αθώοι. Για τις επισυνδέσεις στο κινητό που τον δείχνουν να κινείται προς εθνική οδό, ο πρώτος κατηγορούμενος δεν έδωσε εξήγηση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος για την ομολογία του, τόνισε πως αποσπάστηκε με βία από τους αστυνομικούς.

 

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook