Χανιά | Κατάληψη σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου – Η κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς και η χρήση μάσκας στο προαύλιο κινητοποίησαν τους μαθητές

χανιά-κατάληψη-σε-γελ-και-επαλ-ακρωτηρ-1106659

Το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου παίρνει σειρά στις… καταλήψεις των σχολικών συγκροτημάτων στα Χανιά, αφού κλειστές έμειναν οι πύλες του το πρωί της Πέμπτης.

Ωστόσο, τα αιτήματα των μαθητών είναι διαφορετικά από άλλα σχολεία ανά την Κρήτη και την Ελλάδα, αφού οι μαθητές δεν έχουν ως κύρια αιτία διαμαρτυρίας τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό  και την «παρωδία» με την χρήση μάσκας στην σχολική αίθουσα την ώρα που την μοιράζεσαι με άλλα… 25 άτομα.

Αντίθετα, το ζήτημα των μαθητών στο σχολείο έχει να κάνει με την μεταφορά τους και με το γεγονός οτι καταργείται το δωρεάν εισιτήριο για τη μετάβασή τους στα Κουνουπιδιανά. Πέρυσι ήταν δωρεάν, ενώ φέτος του ζητούν να πληρώνουν το μισό, ήτοι 0.8€, δηλαδή κάτι περισσότερο από 35€/μήνα.

Ακόμη ένα αίτημα των μαθητών ήταν η μη χρήση μάσκας τους εξωτερικούς χώρους, δεδομένου οτι τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες και σε μία αυλή πολλών τετραγωνικών, στην οποία υπάρχουν 20-30 μαθητές ανά διάλειμμα.

Ακόμη, όπως αναφέρουν οι μαθητές, ανάμεσά τους υπάρχουν άτομα που έχουν θέματα υγείας όπως άσθμα, το οποίο, όμως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεν δικαιολογεί την απουσία από το σχολείο.

Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει το μήνυμα του σχολείου, που αναφέρει οτι «το σχολείο κατελήφθη από ομάδα μαθητών με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος υγειονομικός κίνδυνος», με τους μαθητές να παρουσιάζονται λες και είναι… τρομοκράτες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Σύλλογος Διδασκόντων ΓΕΛ Ακρωτηρίου, ανέφερε τα εξής:

«Το μήνυμα που εστάλη στους γονείς, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, έχει σαφές περιεχόμενο και δε χαρακτηρίζει σε καμία περίπτωση τους μαθητές του σχολείου μας.

Ξεκάθαρα αναφέρεται σε αυτό για ομάδα μαθητών, εφόσον ακόμη δεν υπάρχει εκλεγμένο δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο. Οι μαθητές του σχολείου βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της κατάληψης συγκεντρωμένοι εντός του σχολικού χώρου και συγχρωτίζονταν στην πλειοψηφία τους, χωρίς τη χρήση μάσκας, πράγμα που αυτονόητα συνιστά υγειονομικό κίνδυνο τόσο για τη σχολική κοινότητα όσο και για τις οικογένειές τους.

Ακόμα σας ενημερώνουμε ότι στα αιτήματα, τα οποία μας παρέδωσαν οι μαθητές,

δεν υπήρχε αίτημα σχετικό με αντίτιμο εισιτηρίου.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Κατάληψη σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου – Η κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς και η χρήση μάσκας στο προαύλιο κινητοποίησαν τους μαθητές

  1. Όπου καταληψη, όπου φοιτητής -μαθητής χαβαλετζής ο ζαρπας πρώτος. Περιμένουμε να δούμε αν σε κόφτει το υπαλlηλάκι των 500 ευρω με τα δωδεκαωρα του ιδιωτικού τομέα που δεν πινει καφέδες όλη μέρα γυρω γυρω στα Χανια για να κάνει αντιπολτευση!!!! . Aλλά αυτοί είναι διάσπαρτοι, δεν είναι δεξαμενή ψηφων-αρα αόρατοι. Τι κατάντια είναι αυτή σε αυτή τη πόλη? ΔΥ-αναρχικοι?!?!+ καταλήψεις+airbnb και πασοκοαριστερσινη. Μπας κ να ψάξεις ιδιωτικό τομέα τι γίνεται? Μπας κ να πας σε καμια επιχειρηση που φοβούνται και κορωνα να πουνε ότι έχουν γιατί θα φάνε το σουτ σε ένα βράδυ? Μονο οι οργανωμενοι πασοκοσυριζα σε διαβάζουνε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook