Χανιά | Κατάληψη για το κτιριακό από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάμου

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Βάμου, προκειμένου να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο του σχολείου τους.

Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αναφέρουν

«Με απόφαση του 15μελούς του ΓΕΛ Βάμου πραγματοποιείται κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το κτιριακό πρόβλημά. Το Γενικό Λύκειο Βαμου το οποίο εξυπηρετεί μαθητές που προέρχονται από μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο του οποίου η κατάσταση επιβραδύνεται καθημερινά από τους συνεχής σεισμούς των τελευταίων ημερών.

Το κτιριακό πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι ο διευθυντής δεν έχει γραφείο και κάποιες αίθουσες στεγάζονται σε προκάτ, κάποιες από τις οποίες έχουν κριθεί ακατάλληλες. Μετά από επανηλημένες συναντήσεις με τους αρμόδιους του Δήμου διαπιστώνουμε ότι οι υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται και ότι δεν υπάρχει βούληση για την επίλυση του προβλήματος. Θέλοντας να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προβαίνουμε σε κατάληψη της σχολικής μονάδας χάνοντας πολύτιμες διδακτικές ώρες αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ακουστεί.  09/12/2019».

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το στεγαστικο είναι παραπολυ σημαντικο θεμα το οποιο θα πρέπει οι αρμοδιοι να ενσκυψουν κ ιδιαίτερα ο Υφυπουργος Παιδειας κύριος Διγαλακης ενεκα κ καταγωγης του από τα Χανια…..όπως κ μειζον ζητημα είναι κ το ζητημα της Δημοτικης συγκοινωνιας στα χωρια του Αποκορωνα….ζητημα που πρέπει να το δει η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα καθώς υπάρχουν χωρια με αδυναμια προσβασης αν δεν διαθέτει καποιος ΙΧ…..αφορά κ κατοίκους μικρους μεγαλους κ επισκεπτες-τουριστες!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ