Χανιά | Καταγγέλλουν «πλιάτσικο» στα υπό κατεδάφιση λύκεια στο Καστέλι – Βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον Δήμο Κισσάμου

χανιά-καταγγέλλουν-πλιάτσικο-στα-υ-1514410

Καταγγελία για αφαίρεση του σχολικού εξοπλισμού από τα υπό κατεδάφιση κτίρια των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου προς όφελος του εργολάβου και με ευθύνη του δήμου Κισσάμου, εξέδωσε η τοπική οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι ο εργαστηριακός εξοπλισμός που υπάρχει στα σχολεία παραχωρείται, αντί να αποθηκευτεί ώστε να χρησιμοποιηθεί για την χρήση που προορίζεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου, παρά τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών αλλά και τοπικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος όπου ευαγγελίζονταν την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος τον Σεπτέμβριο του 2022!

Όμως παράλληλα με την κατεδάφιση, συντελείται και η καθολική αποψίλωση του εργαστηριακού εξοπλισμού, αφού παρά την λεπτομερή του καταγραφή από πλευράς του σχολείου και την κοινοποίηση του στον Δήμο Κισσάμου, οι ιθύνοντες του Δήμου παραχωρούν τον υπάρχοντα εργαστηριακό εξοπλισμό στην εργολαβία του έργου. Αυτό που θα όφειλε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήταν η αυτονόητη μεταφόρτωση και αποθήκευση του εργαστηριακού εξοπλισμού σε απολύτως προστατευμένο χώρο, ούτως ώστε να επανέλθει προς χρήση μετά την ανέγερση των νέων υποδομών, προς όφελος της εκπαιδευτικής δαδικασίας.

Ο εκάστοτε εργαστηριακός εξοπλισμός των σχολικών μονάδων δεν είναι περιουσία των Δήμων αλλά προέρχεται από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη μετά από τον κεντρικό σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και ως εκ τούτου λογίζεται ως περιουσία του Ελληνικού λαού και σε καμία περίπτωση ως λάφυρο – δώρο στον οποιονδήποτε.»

Το ερώτημα που τίθεται είναι, ποια ακριβώς υλικά δικαιούται να πάρει ο εργολάβος και ποια όχι. Στα σχολεία, εκτός από κάγκελα και διάφορες μεταλλικές κατασκευές, υπήρχαν επίσης επίσης εργαστηριακός εξοπλισμός, λέβητες κ.α.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook