Χανιά | Καταγγελίες για εργασίες στο εσωτερικό των κτιρίων στο λόφο Καστέλι – Σχέδιο της πρωτοβουλίας για νομική πίεση στο Πολυτεχνείο

Συνάντηση για τον συντονισμό των περαιτέρω δράσεων της οργάνωσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση Των Μνημείων Του Λόφου Καστέλι στο ΤΕΕ στα Χανιά.

Όπως είχε προαναγγελθεί στην προηγούμενη δράση, πραγματοποιήθηκε επαφή με δικηγόρο, στην οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά κενά και επιβάλλεται να γίνει κάποια συζήτηση μεταξύ νομικών, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες πίεσης στο Πολυτεχνείο διαμέσου της νομικής οδού.  Έτσι, πιθανώς να υπάρχει η δυνατότητα προσφυγών, καθώς και η αποστολή (αν καταστεί αναγκαίο) εξώδικων. Βασικό, ωστόσο, είναι να υπάρχει μια ξεκάθαρη νομική υποστήριξη για να πάρουν σειρά οι επόμενες δράσεις.

Ακόμη, μπορεί να μην υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι η Belvedere έχει προβεί σε εργασίες στον χώρο του λόφου Καστέλι, οι οποίες βεβαίως, αν πραγματοποιούνται, θα είναι παράνομες χωρίς τη σχετική άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες για ήχους από τροχούς και κρυφή δραστηριότητα στο εσωτερικό.Ως εκ τούτου, γίνονται σκέψεις για καταγγελία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στο Ηράκλειο ώστε να επιτραπεί σε υπάλληλο να μπει στον χώρο και να εξετάσει για τυχόν παράνομες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, ετοιμάζεται συνάντηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ΤΕΕ τι δουλειά έχει? Οι μηχανικοί δεν θέλουν ιδιωτικά έργα; Μάλλον του κάνουν κουμάντο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι τεμπέληδες. Αισχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ