Χανιά | Καταγγελία της Πανσπουδαστικής στο ΕΛΜΕΠΑ: «Άγνωστη η λέξη ντροπή για την ΔΑΠ»

χανιά-καταγγελία-της-πανσπουδαστική-1024278

Σε έντονο ύφος κατά της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. ΕΛΜΕΠΑ Χανίων, καταγγέλλοντας οτι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βάζει εμπόδια στις δράσεις αλληλεγγύης που οργανώνονται στις τάξεις των φοιτητών, ενώ παράλληλα στηρίζει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης στην διαχείριση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

«Άγνωστη η λέξη ντροπή για την ΔΑΠ στο ΕΛΜΕΠΑ Χανίων

Λίγη ντροπή δε βλάπτει..

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΛΕΜΠΑ βάζει εμπόδιο στο να οργανώσει ο σύλλογος εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ!

Εν μέσω πανδημίας, την ώρα που:

– δίνεται μια τεράστια μάχη από τους γιατρούς, τους υγειονομικούς σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, έτσι ώστε να προστατευθεί η υγεία του λαού μας

– δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, στέκονται αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα τους και απαιτούν μαζί τους, να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Δημόσιο σύστημα Υγείας

– οργανώνεται η αλληλεγγύη, έτσι ώστε κανένας φοιτητής, εργαζόμενος, άνθρωπος που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, να μην αντιμετωπίσει μόνος του την πανδημία

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΕΛΜΕΠΑ Χανίων βάζουν εμπόδιο στην δράση του συλλόγου και την διεξαγωγή Δ.Σ. πατώντας βέβαια στη στάση της ΠΑΣΠ η οποία παρόλο που είναι η δεύτερη δύναμη του συλλόγου δεν συμμετέχει εδώ και πολλούς μήνες στις διαδικασίες του συλλόγου (γενικές συνελεύσεις, Δ.Σ).

Όντας λοιπόν ΄΄η υπεύθυνη δύναμη΄΄ όπως διατυμπανίζουν η κυβερνητική παράταξη μάς δείχνει για ακόμη μια φορά την ανευθυνότητα της καθώς δεν απαντούσε ούτε στα τηλέφωνα αλλά ούτε και στα μηνύματα με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί ΔΣ και να μην πάρει απόφαση ο Σύλλογος για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός με την πανδημία του κορονοϊού.

Τώρα που στα νοσοκομεία δίνεται καθημερινά η μάχη για την προστασία της υγείας του λαού με τις 30.000 κενές θέσεις σε προσωπικό, με κλειστές ΜΕΘ, με ελλείψεις σε εξοπλισμό – Τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ και οι φοιτητές μέσα από τον σύλλογο μας:

 Να διεκδικήσουμε, μαζί με τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

 Να στηρίξουμε και εμείς την Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Δημόσια Υγεία στις 7 Απρίλη.

 Να συμβάλουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας αίμα, κατανοώντας τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για ακόμη μία φορά, πιστή στη γραμμή της κυβέρνησης, δεν αναγνωρίζει τίποτα από τα παραπάνω. Βέβαια, γνωρίζουμε πως οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ δεν είναι UFO, που μόλις προσγειώθηκαν στον πλανήτη Γη. Ξέρουν πολύ καλά, όπως και η κυβέρνηση τους ξέρει, τις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά, τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Όμως η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει λύση σε τίποτα από τα παραπάνω, να μην αναλάβει η ίδια καμία ευθύνη για την κατάσταση στα νοσοκομεία και να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των γιατρών.

Όμως πραγματικά χρειάζεται πολύ θράσος, καθόλου τσίπα και καθόλου θάρρος ενώ οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής τους ψάχνουν όλη μέρα στο τηλέφωνο οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ ανεβάζουν στην σελίδα τους στο facebook καταγγελία απέναντι στον ίδιο τον Φοιτητικό Σύλλογο και στο Διοικητικό Συμβούλιο που αποφάσισε την δημιουργία σελίδας του συλλόγου για την ενημέρωση των μελών του εν μέσω της πανδημίας και την οργάνωση κινητοποίησης στον κοσμήτορα του τμήματος για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την τηλεκπαίδευση.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε κάθε φοιτητή να καταδικάσει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που για ακόμα μια φορά ότι για να υπερασπιστεί το κόμμα της και κατ’ επέκταση το σημερινό σύστημα δε νοιάζεται για τους φοιτητές. Οι φοιτητές δεν τους εξέλεξαν για να αδιαφορούν για τις ανάγκες τους και να στηρίζουν προκλητικά τη Νέα Δημοκρατία!

Να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας. Ο ιός μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους έχει ονοματεπώνυμο: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Και το καλύτερο αντισηπτικό γι’ αυτό τον ιό είναι η σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και η ισχυροποίηση του συλλόγου μας.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Καταγγελία της Πανσπουδαστικής στο ΕΛΜΕΠΑ: «Άγνωστη η λέξη ντροπή για την ΔΑΠ»

  1. Αγαπητοί φοιτητές / τριες
    Εάν σε αυτές τις τραγικές ώρες που βιώνουν οι άνθρωποι σε όλη την Γή δεν μπορείτε να βρείτε κοινή γραμμή , και αναλώνεται τον χρόνο σας και όση φαιά ουσία διαθέτετε σε κομματικές αντιπαραθέσεις , λυπάμαι για την χώρα μας και για τα χαμένα νιάτα σας !
    Αφήστε , επιτέλους , στην άκρη τις κομματικές σας διαφορές και συμφιλιωθείτε για το κοινό συμφέρον !
    Δεν βαρεθήκατε να καταστρέφεται το σπίτι σας ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook