Χανιά | Καταγγελία στον Αποκόρωνα: «Η υπονόμευση έγινε από σκοπιμότητα και όχι από ανικανότητα ή αδιαφορία»

χανιά-καταγγελία-στον-αποκόρωνα-η-υπ-951946

Πριν από εννέα περίπου μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, μετά από πρόταση του δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, συγκρότησε επιτροπή για να βρεθεί κατάλληλος χώρος κοντά στον άξονα της Εθνικής Οδού προκειμένου να κατασκευαστεί ΣΜΑ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαική Συσπείρωση του Δήμου, «στην εν λόγω επιτροπή έλαβε μέρος καλόπιστα και με ειλικρινή πρόθεση, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής ΣΜΑ.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλους αυτούς τους εννέα μήνες καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ο διάλογος να είναι

εποικοδομητικός, με κριτήριο πάντα την εύρεση της βέλτιστης θέσης, ώστε το έργο να υλοποιηθεί με τους καλύτερους όρους.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Δημάρχου υπονόμευσε συστηματικά το έργο της με στόχο προφανώς, την υποβάθμισή της και τη λειτουργία της για τυπικούς και προσχηματικούς λόγους.

Αναλυτικότερα:

 Του ζητήσαμε να μας υποδείξει τα ακίνητα του Δήμου που βρίσκονται κοντά στον άξονα της Εθνικής Οδού και μας είπε ότι δεν τα γνωρίζει όλα !!!!

 Του ζητήσαμε να μας δείξει στο Google Earth όσα δημοτικά ακίνητα, τέλος πάντων, έχει υπόψη του και μας είπε ότι δεν μπορεί να βρει την θέση τους !!!!

 Του ζητήσαμε να δημοσιευτεί για 15 – 20 μέρες σχετική ανακοίνωση στον Ημερήσιο Τοπικό Τύπο ότι η επιτροπή του Δήμου αναζητά οικόπεδο για την κατασκευή ΣΜΑ και μας απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει τα χρήματα για τη δημοσίευση !!!!

 Του ζητήσαμε να οργανωθεί επίσκεψη της επιτροπής στο ΣΜΑ της Χώρας Σφακίων , και εκείνος, ως αρμόδιος, ουδέποτε μερίμνησε να υλοποιηθεί.

 Για την πληρέστερη και εγκυρότερη επιστημονικά ενημέρωση μας, του ζητήσαμε να προβληθεί στα μέλη της επιτροπής σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από τη λειτουργία άλλων ΣΜΑ, πράγμα που δεν έγινε, καθώς ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν μερίμνησε εγκαίρως για την παρουσία χειριστή του προτζέκτορα !!!!

 Επιπλέον, προτείναμε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να υποδείξει τις κατάλληλες θέσεις κατά μήκος της Εθνικής Οδού και κατόπιν να αναζητηθούν οι κάτοχοι των ακίνητων προκειμένου να αγοραστεί οικόπεδο.

Η ευθύνη για όλα τούτα βαρύνει ξεκάθαρα και αποκλειστικά τον κ. Δήμαρχο και την

παράταξή του και εύλογα μας επιβάλλουν να συμπεράνουμε ότι η υπονόμευση του έργου της επιτροπής έχει σκοπιμότητα και δεν έγινε από ανικανότητα ή αδιαφορία.

Από πλευράς μας, θεωρούμε καθήκον μας ως Λαϊκή Συσπείρωση να ενημερώσουμε το λαό του Δήμου Αποκορώνου διεκδικώντας όλοι μαζί, τήν με επιστημονικά κριτήρια χωροθέτηση σε κεντροβαρές σημείο κοντά στον Εθνικό Οδικό Άξονα θέση για την κατασκευή και την λειτουργία ΣΜΑ.

Βρύσες 4-8-2020

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook