Χανιά | Καταγγελία σε βάρος ΕΑΑΚ και ΔΑΠ στο Πολυτεχνείο Κρήτης

χανιά-καταγγελία-σε-βάρος-εαακ-και-δαπ-938674

Η Τ.Ο. Πολυτεχνείου της ΚΝΕ με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης της συζήτησης και του αγώνα των φοιτητών από Ενωτική Πρωτοβουλία-ΕΑΑΚ και ΔΑΠ στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Την στιγμή που σε όλη την χώρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και συγκεκριμένα: Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ. Μηχανικών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ και ΑΣΚΤ, Σύλλογος Οικοτρόφων πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, ΜΜΕ, Ψυχολογικού, Φυσικού, Βιολογικού, Κτηνιατρικής, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και ΣΣΟΦΕ, Μαθηματικού ,Φαρμακευτικής ,Παιδαγωγικού, Φιλοσοφίας, Οικονομικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ Πάτρας και ΣΟΦΕΠ, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιστορικό- Αρχαιολογικό Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, Γεωπονίας, ΠΤΕΑ, Βιοχημείας, ΣΤΕΦ- Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εστιακών Λάρισας, Φυσικού, Βιολογικού, Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Ψυχολογίας, Φιλοσοφικής, Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και συνέλευσης 1ου έτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου οργάνωσαν συνελεύσεις και πήραν αγωνιστικές αποφάσεις για τα οξυμμένα προβλήματα στην Παιδεία και απέναντι στα νέα νομοσχέδια…

Την ίδια στιγμή η Ενωτική Πρωτοβουλία-ΕΑΑΚ και ΔΑΠ έχουν την ευθύνη που οι φοιτητικοί σύλλογοι στα Χανιά είναι στην αδράνεια, βάζοντας εμπόδια σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης από τα κάτω:

1) σαν άξιοι υπονομευτές και εμπόδιο της οργανωμένης πάλης ΕΑΑΚ-ΔΑΠ καταψηφίζουν λυσσασμένα την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης στο ΗΜΜΥ, που πρότειναν οι εκλεγμένοι της Πανσπουδαστικής. Δεν αφήνουν τα Διοικητικά Συμβούλια να συνεδριάσουν για να ορίσουν συνελεύσεις.

2) Η Ενωτική (ΕΑΑΚ) υπονομεύει και διαλύει την συνέλευση που θέλησαν να κάνουν οι πρωτοετείς στο Μη.Περ για να συζητήσουν τα κοινά τους προβλήματα. Με πρόσχημα την συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσαν στους πρωτοετείς πως δεν μπορούν να κάνουν συνέλευση και ο καθηγητής έπρεπε να συνεχίσει το μάθημα.

3) Η Ενωτική (ΕΑΑΚ) θέλει συλλόγους-μαγαζάκια, έτσι καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει κινητοποίηση στην σύγκλητο κυριολεκτικά 5 λεπτά πριν την έναρξη της συγκλήτου!

4) Η ΔΑΠ χαρακτηρίζει τις γενικές συνελεύσεις παράνομες. Νόμιμη για την ΔΑΠ είναι μόνο η επιχειρηματική λειτουργία στα πανεπιστήμια, η διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, η υποβάθμιση των πτυχίων μας. Γι’ αυτό διατρανώνει ότι θα είναι ο θεματοφύλακας των απαράδεκτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ μέσα στο πανεπιστήμιο και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εναντιωθεί σε αυτά.

5) Το μυαλό τους είναι στις καρέκλες και αφού εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν διασπαστεί σε 5 ίδια κομμάτια, εκτός μοιράζονται όλοι μαζί με ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και πρυτάνεις τις καρέκλες στην Επιτροπή Μέριμνας και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, όπως έκαναν πρόσφατα χωρίς να ενημερώσουν τους φοιτητές.

Πλέον μπορούν να αποκαλούνται επάξια: Διασπαστική Πρωτοβουλία. Παίζουν καλά τον ρόλο τους ως διασπαστές του συντονισμένου αγώνα. Δεν θέλουν τους φοιτητές να συζητάνε τα προβλήματα τους, να αποφασίζουν τι θα κάνουν απέναντι σε αυτά. Μας θέλουν χειροκροτητές της μίας και της άλλης κυβέρνησης (όπως ο πολιτικός τους φορέας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριξε την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση) στην καλύτερη να κατηγορούμε τον «ανίκανο Πρύτανη».

Την ώρα που το Μ.Α.Σ. πρωτοστάτει στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών πλάι στους εργαζόμενους γονείς μας, την ωρα που ειναι αναγκη και υποχρέωση του κάθε φοιτητή να βγει μπροστά και να διεκδικήσει,να πάει κόντρα σε ότι του βάζει εμπόδια τις σπουδές και το μέλλον,την ωρα που η επίθεση γίνεται σε όλα τα μέτωπα.

Ήδη έχουν αποφασιστεί κάποιες πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα όπως στις 24/10 κινητοποίηση στον ΕΛΚΕ, στις 31/10 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην πλατεία Αγοράς στη 13:30.

Κάθε νέος που αισθάνεται προοδευτικός, αγωνιστής, αριστερός είναι ανάγκη να τους γυρίσει της πλάτη. Με την δική του δύναμη και συμβολή μπορεί σήμερα να ενισχυθεί ένα ρεύμα που δεν θα παλεύει για την ανάδειξη κυβερνήσεων, αλλά για την πραγματική διέξοδο, μια άλλη κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook