Χανιά | Καταδίκη ναι – φυλακή όχι για το δάγκωμα στον γιατρό και τους τσαμπουκάδες στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

χανιά-καταδίκη-ναι-φυλακή-όχι-για-το-1648940

Δύο άτομα (πατέρας και γιος) καταδικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης στα Χανιά για το επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 31 Δεκεμβρίου 2016 στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου (δείτε ΕΔΩ). Τότε ο γιος συνόδευε τον τραυματία αδερφό του που είχε εμπλακεί σε τροχαίο, όταν άρχισε να καταφέρεται εναντίον γιατρών ζητώντας να του αποκαλύψουν που «έκρυβαν τους οδηγούς του ΕΚΑΒ» καθώς δεν είχαν ανταποκριθεί στις κλήσεις του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο τους άσκησαν βία κατά γιατρών, αντιστάθηκαν κατά την σύλληψη και μάλιστα ο πατέρας «χτύπησε τους αστυνομικούς με χέρια και πόδια, τους πέταξε κεραία αυτοκινήτου, προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο και προκάλεσε σωματική βλάβη στον αστυνομικό»

Νωρίτερα χτύπησαν τον γιατρό που τους ζήτησε να αποχωρήσουν, του έσπασαν το τηλέφωνο, διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου για 40 λεπτά, εισβάλοντας σε θαλάμους και προκαλώντας φθορές.

Μάλιστα ο γιος δάγκωσε στο αυτί τον γιατρό, έναν ειδικευόμενο καρδιολογίας που προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο γιος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη σε βάρος του γιατρού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορές και εξύβριση ενώ ο πατέρας για αντίσταση κατά της Αρχής και σωματική βλάβη κατά του αστυνομικού.

Ζήτησαν συγνώμη

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ζήτησαν συγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν μνήμες από το συμβάν καθώς ήταν μεθυσμένοι.

Βία και τραμπουκισμοί

Στα γεγονότα εκείνης της ημέρας αναφέρθηκε ο ειδικευόμενος καρδιολογίας που δέχτηκε την επίθεση: «Ο πρώτος κατηγορούμενος άρχισε να φωνάζει για κάποια διαφωνία που είχε με το ΕΚΑΒ. Μου ζητούσε να του δείξω πού κρύβω τους οδηγούς. Του εξήγησα πως το ΕΚΑΒ είναι άλλη υπηρεσία. Εν τούτοις κατόπιν προτροπής του, τηλεφώνησα στο τηλεφωνικό κέντρο για να ζητήσω εξηγήσεις και να τον ηρεμήσω. Τότε μου άρπαξε το τηλέφωνο και άρχισε να βρίζει το τηλεφωνικό κέντρο. Στη συνέχεια ήρθε ο β κατηγορούμενος ο πατέρας του και άρχισε να δείχνει τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ. Ξεκίνησε τότε μια ιστορία βίας και τραμπουκισμού. Μου πήρε τα γυαλιά και μου τα πέταξε. Ήθελε να του πω πού κρύβω αυτόν που έχει τ’ ασθενοφόρα. Στη συνέχεια περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν και οδήγησαν στην επίθεση σε βάρος του όταν ζήτησε από τους κατηγορούμενους να αποχωρήσουν.»

Στο σκαμνί μαζί με πατέρα και γιο κάθονταν ακόμα δύο άτομα που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα αλλά σε δεύτερο βαθμό απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών.

«Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό»

Στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Πετρακάκης σημείωσε πως το συμβάν » θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό».

«Εν έτει 2016 κάποιοι δέρνουν τους γιατρούς σε διάδρομο νοσοκομείου, σπάνε πόρτες, μπαίνουν σε δωμάτια και διαταράσσεται για 40 λεπτά η λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν έχει καμία εμμονή το νοσοκομείο με την δίωξή τους αλλά αυτό που ζητάμε είναι να προστατευθούν οι γιατροί και να προστατευθούμε και όλοι εμείς που εν δυνάμει μπορούμε να προσφύγουμε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών». Μάλιστα έκανε λόγο για «ακραίες και αντικοινωνικές συμπεριφορές που ξεπέρασαν το όριο μιας μη κανονικής συμπεριφοράς σε ένα νοσοκομείο. Πρέπει να προστατευτούν οι γιατροί αλλά και όλοι εμείς».

Ποινές

Στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 24 μηνών και στον δεύτερο ποινή 8 μηνών με αναστολή.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook